Dalijos ZALENČIŪTĖS nuotr.

Nuomonių telefonas

Loreta EŽERSKYTĖ

Trečiadienio, rugsėjo 6-osios, rytą į redakciją paskambinusi Dariaus ir Girėno gatvės gyventoja piktinosi perpildytais popieriaus bei plastiko konteineriais: „Jie neištuštinami jau kelios savaitės. Gyventojai, atnešę rūšiuotas atliekas, jas krauna aikštelėje. Vėjas popierių, plastiką išnešioja aplinkui, visa teritorija virtusi dideliu šiukšlynu. Dabar dėl Antakalnio gatvės atkarpų remonto transporto eismas nukreiptas Dariaus ir Girėno gatve. Ką apie ukmergiškius ir miesto šeimininkus galvoja pro šalį važiuojantys?“

Ketvirtadienį ta pati skaitytoja dar kartą paskambino į redakciją. Ji sakė, kad ryte konteinerių aikštelės aplinka buvo sutvarkyta, deja, konteineriai taip ir neištuštinti…

Gyventojos nusiskundimus perdavėme rajono savivaldybės administracijai. Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė pateikė tokį atsakymą: „Pastarosiomis dienomis savivaldybės administracija sulaukia skundų dėl pripildytų ir neištuštintų MOLOK tipo konteinerių, skirtų pakuočių atliekoms. Visi gauti skundai yra perduoti Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje pakuočių atliekų surinkimą organizuojančiam ir vykdančiam UAB „Ekonovus“ Vilniaus padaliniui. Įmonė pateiktuose atsakymuose nurodė, kad pakuočių atliekos rajono savivaldybės teritorijoje bus renkamos kitą savaitę, pagal įmonės pateiktą antrinių žaliavų iš varpo formos konteinerių surinkimo grafiką.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • vb :
    Aš jau nustojau rūšiuoti atliekas - tiesiog atsibodo kaskart atėjus matyti, kad plastiko konteineris perpildytas, tad belieka visas atliekas mesti į bendrą konteinerį - lai patys vėliau ir rūšiuoja.
  • CameraMan :
    Prasukit 09,11 d. Apie 8:50val prie viada degalinės Žiedo g.aikštelė - ką ten dėdė per statybines plastmases ar polisterolius meta į mišrius konteinerius iš pilkos spalvos mazda "2"?
  • Aha :
    Kodėl mišrias atliekas veža 2 kart į mėnesį o rūšiuojamas tik 1 kartą į mėnesį? Tai absurdas. Nori,kad žmonės rūšiuotų - bet išrūšiuoji...ir neturi kur jų mesti nes niekas konteinerių neištuština. Atliekų rūšiavimas tik dar viena žaliojo smegenų plovimo forma. Gal būt reikėtų koreguoti rūšiuojamų atliekų išvežimo grafikus - ne kartą į mėnesį bet kas 3 savaitės? Arba pastatyti dar po 1 plastiko ir popieriaus konteinerį.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas