Uždarymo šventėje stovyklautojams įteikti sertifikatai.

Jaunimas

Priešmokyklinukų stovyklos įspūdžiai

Lauryna KAMINSKAITĖ

Vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja

 

Vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ „Pelėdžiukų“, „Gudručių“ ir „Bitučių“ grupių vaikų ir mokytojų komanda Rečionių ikimokyklinio ugdymo skyriuje įgyvendino įdomų, turiningą projektą „Aš – gamtos vaikas“. Pirmiausia vyko diskusijos, kas yra gamtos vaikas. Po to visi suskubo kurti stovyklos vėliavas, taisykles, organizuoti skanduotės rinkimus.

Kiekvienas rytas prasidėdavo sportine mankšta. Kieme įrengtos vandens pramogų, judriųjų žaidimų zonos, futbolo aikštelė, palapinių miestelis, piešimo erdvė, poilsio kampelis. Stovyklautojams buvo vedami užsiėmimai su vilna, mažieji sužinojo, ką iš jos galima pagaminti.

Pas priešmokyklinukus atvyko Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių komanda. Visi pagilino žinias, kaip elgtis gaisro metu, kokiu numeriu skambinti atsitikus nelaimei, kur galima kurti laužą ir kaip elgtis prie vandens.

Ukmergės sporto centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Miglė Ivanauskienė stovyklautojus pakvietė mankštai.

Vaikams organizuoti žygiai po Rečionių miestelį ir jo apylinkes. Priešmokyklinukai susipažino su saugiu žygiavimu, sužinojo, ką reikia turėti kuprinėje. Galiausiai apsivilkę saugos liemenes ir užsidėję kuprines ant pečių, iškeliavo į tautodailininkės Anelės Stancikienės sodybą. Šeimininkė papasakojo apie čia augančius augalus, parodė pačios kurtas skulptūras.

Surengta iškyla ir prie Kurėnų ežero.

Iškyla ir prie Kurėnų ežero.

Vaikų iniciatyva surengtos gaisrininkų sportinės varžybos. Po įveiktų užduočių jiems įteikti medaliai „Geriausias stovyklos gaisrininkas“.

Stovyklautojai vienai dienai tapo indėnais ir kaubojais, pasiskirstę į komandas, kūrė savo genties vėliavas, šaudė iš lankų, rungtyniavo. O daugiausiai laiko praleido lauko virtuvėlėje, čia įrengę ne tik kavinę, restoraną, bet ir vabaliukų parką.

Karštomis dienomis vyko maudynės baseinuose, rungtys su vandens šautuvais, balionais.

Priešmokyklinukai taip pat aplankė Anykščių šilelio pažintinį basų kojų eko taką. Juo eidami ne tik masažavo kojytes, bet ir išgirdo informaciją apie šio miško gyvūnus. Vaikai nukeliavo iki Puntuko akmens, sužinojo jo atsiradimo istoriją.

Stovyklautojams didžiausia atrakcija buvo sporto aikštelė, esanti šalia Rečionių vaikų darželio, kurioje jie turėjo galimybę įveikti trasą medžiuose ir nučiuožti lynu.

Stovyklos uždarymo šventėje mažųjų laukė įvairios užduotys. Jiems įteikti sertifikatai, kad sėkmingai baigė Rečionių stovyklą. Galiausiai priešmokyklinukų laukė vaišės – pica ir vaisiai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas