Šventės metu koncertavo liaudiškos muzikos kapela „Vieversa“.

Kultūra, Naujausi

Siesikų kultūros namai paminėjo savo įsikūrimo 65-metį

Siesikų kultūros namai liepos 15-ąją paminėjo savo įsikūrimo 65-erių sukaktį. Pasveikinti Siesikų bendruomenės ir kultūros židinio puoselėtojų susirinko būrys svečių, tarp kurių buvo Lietuvos Respublikos Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono savivaldybės meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis ir kt.

„Net neabejoju, kad per 65-erius veiklos metus šių kultūros namų scenos uždanga skleidėsi ir leidosi šimtus kartų, čia spektaklis keitė spektaklį, koncertas – koncertą, paroda – parodą. Dėkoju visiems čia dirbusiems ir dirbantiems už tai, kad su meile ir pagarba puoselėjate šį Siesikų kultūros židinį. Esate labai reikalingi ir vertinami. Linkiu gyvuoti dar tiek pat ir daugiau. Kūrybinės sėkmės, sveikatos, stiprybės ir daug puikių renginių“, – į susirinkusiuosius kreipėsi meras D. Varnas.

Šventės proga už tautinės kultūros puoselėjimą ir sklaidą, meno kolektyvų veiklos organizavimą Ukmergės kultūros centro Siesikų skyriaus meno vadovui Pauliui Geišai bei renginių organizatoriams Valei Karaliūnienei ir Kęstučiui Motiejūnui įteiktos mero padėkos.

D. Varnas padėką įteikia K. Motiejūnui.

Gausiai susirinkusiems žiūrovams koncertavo Ukmergės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Provincija“, kraštietė Miglė Pivoraitė, Raguvos kultūros centro kapela „Kukalis“ ir Siesikų kapela „Vieversa“.

Siesikų miestelyje kultūros namai pradėjo veikti 1958 m. Jie įsikūrė buvusiuose parapijos namuose. 1990 metais kultūros namai persikėlė į naują pastatą, netoli buvusių kultūros namų. Jų vietoje šiandien žaliuoja pievelė. Nuo 1997 m. Siesikų kultūros namai priklauso Ukmergės kultūros centrui. Skyriuje dirba trys kūrybiniai darbuotojai. Patalpose veikia biblioteka. Joje yra viešasis interneto prieigos taškas „Biblio-tekos pažangai“ su 6 kompiuteriais. Sudarytos sąlygos jaunimui sportuoti (yra įranga atletinei gimnastikai).

Po Siesikų kultūros namų stogu susibūrę ir juos garsina šie kolektyvai: Mindaugo Grainio vadovaujama liaudiškos muzikos kapela „Vieversa“, V. Karaliūnienės vadovaujami kaimo teatras „Pantis“, moterų linijinių šokių kolektyvas „Aistringa branda“, moterų ansamblis ir istorinio šokio kolektyvas bei P. Geišos vadovaujamas mišrus kvartetas ir šeimyninis duetas.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas