Antra ukmergiškio S. Fomenko organizuojamos konferencijos dalis vyks rugpjūtį.

Sveikata

Konferencija apie autizmą, atverianti kelią būsimiems pokyčiams

MB „Luko laboratorija“, vadovaujama ukmergiškio Sauliaus Fomenko, surengė internetinę konferenciją „Autizmas pasauliniame kontekste: Biomedicininė praktika ir Lietuvos perspektyvos“. Šis renginys tapo svarbiu etapu kolektyvinėje kelionėje, siekiant pagerinti autizmu sergančių vaikų gyvenimą.

Ukmergės bendradarbystės centro „Spiečius” koordinatorė Rima Boškevičienė „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad birželio 30-ąją per Zoom programą Ukmergėje vykusioje konferencijoje dalyvavo žymūs pranešėjai iš viso pasaulio, tarp kurių buvo ir tokie žinomi tarptautiniai autoritetai kaip dr. Nicola Antonucci iš Italijos ir dr. Sonya Doherty iš Kanados. Taip pat pranešėjų klausėsi specialistai, globėjai, šeimos bei kiti su autizmu sergančių vaikų priežiūra susiję konferencijos dalyviai.

Dr. N. Antonucci konferenciją pradėjo išsamiu pranešimu apie įvairius uždegimo aspektus, smegenų veiklą ir uždegimo mažinimo strategijas. Jis aptarė mikroglijos vaidmenį, aktyvacijos procesą, sunkiųjų metalų poveikį ir oksidacinį stresą.

Po to pranešimą skaitė Lietuvos veikiančios sveikatos inovacijų įmonės „Integral Solution“ atstovas Šarūnas Bačiliūnas, kuris pristatė naujus probiotikus ir visiems dalyviams pasiūlė nuolaidą.

Po pertraukos vaikų mitybos specialistė Kateryna Gnoienska, Sauliaus žmona, pasidalijo savo asmenine kelione gydant sūnų biomedikamentais ir mitybos svarba. Jos pranešimą iš rusų kalbos į lietuvių kalbą išvertė Saulius.

Vakare pranešimą skaitė dr. S. Doherty, daugiausia dėmesio skyrusi mitochondrijų disfunkcijai, energijos netekimui, mitybos, vitaminų injekcijų ir maistinių medžiagų svarbai bei teisingam metilinimo ciklo funkcionavimui. Jos pranešimą profesionaliai išvertė Gabija Lebednykaitė.

Konferencija baigėsi vidurnaktį, palikdama dalyvius nekantriai laukti antrosios konferencijos dalies, numatytos rugpjūčio mėnesį. Joje dalyvaus profesorius Aurelijus Burokas, kuris kalbės apie mikrobiomą autizmo atveju, ir kiti neeiliniai svečiai, apie kuriuos bus pranešta netrukus.

„Šis renginys tapo ne tik platforma dalytis žiniomis, bet ir žingsniu kuriant stiprų specialistų ir šeimų, dalyvaujančių autizmu sergančių vaikų priežiūroje, tinklą, – mano jos organizatorius S. Fomenko. – Mūsų tikslas – suteikti bendruomenėms reikiamų priemonių, kad jos galėtų pereiti prie holistinio, visapusiško ir individualizuoto autizmu sergančių vaikų gydymo metodų.“

Daugiau informacijos apie artėjančią konferencijos dalį galima rasti adresu https://lukolab.com/ arba tel. +370 652 36 363.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas