Jaunieji kūrėjai animacijos dirbtuvėse.

Jaunimas

Vaikai kūrė savo svajonių filmukus

Arvydas PĖŠINA

 

Vaikų vasaros atostogų metu organizuojamos įvairios stovyklos. Animacijos filmukų kūrimo stovyklą šiais metais surengė ir Kultūros centras.

Savaitę trukusios stovyklos metu moksleiviai mokėsi išmaniojo telefono pagalba kurti animaciją. Dvidešimt vienas stovyklos lankytojas, panaudodami popierių, modeliną, plastiką, įvairias pagalbines priemones, per keturias dienas sukūrė 11 filmukų.

Stovykla baigėsi, patiesus raudoną kilimą, įjungus rampų šviesas, fotografijų ir asmenukių darymu bei savo kūrybos filmų peržiūra. Visiems stovyklos dalyviams scenoje įteikti pažymėjimai. Filmus kartu su jaunaisiais kūrėjais žiūrėjo tėveliai, seneliai, draugai.

Kaip minėjo stovyklos vadovės Gražvyda Tušienė ir Silvija Liumparienė, vaikai į stovyklos dirbtuves ateidavo anksčiau nei buvo susitarta. Nebijodami kurti, klausti, kruopščiai ir nuoširdžiai dirbantys moksleiviai kūrė savo svajonių filmukus. Kaip jų premjeros metu minėjo G. Tušienė, ne visiems profesionaliems filmų kūrėjams pavyksta savo kūrybą išvysti didžiajame ekrane, tai jauniesiems kūrėjams ši galimybė buvo suteikta.

Animacijos dirbtuvių „Stop Motion“ jaunųjų kūrėjų filmukus bus galima pamatyti spalio 28-ąją, minint Animacijos dieną. Šiais metais ši diena sutampa ir su Volto Disnėjaus studijos 100-mečiu.

Animacijos stovykla surengta vykdant kino meno populiarinimo programą „KINAS+“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas