Naujoji bibliotekos direktorė S. Astikienė.

Naujausi, Žmonės

Vlado Šlaito viešoji biblioteka turi naują direktorę

Birželio 30-oji buvo paskutinė rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos ilgametės direktorės Rasos Griškevičienės, pasibaigus jos, kaip įstaigos vadovės, kadencijai, darbo diena šiose pareigose. Nuo liepos 3 dienos įstaigai vadovauja nauja direktorė – 37 metų Sigita Astikienė, laimėjusi birželio 6-ąją įvykusį viešą konkursą į šias pareigas.

Atsisveikindama R. Griškevičienė pabrėžė, kad buvo laiminga direktorė, nes turėjo gerą komandą – ištikimus, protingus ir darbščius kolegas, kurie padėjo, ugdė ją kaip direktorę ir niekada neišdavė.

Savivaldybės meras Darius Varnas už ilgametį profesionalų, iniciatyvų ir kūrybišką darbą, lyderystę, atsakomybę ir kompetenciją R. Griškevičienei įteikė padėką.

Žurnalistės profesiją Vilniaus Valstybiniame V. Kapsuko universitete (dabar – Vilniaus universitetas) įgijusi R. Griškevičienė vadovaujamąjį darbą bibliotekoje dirbo 21 metus: nuo 2002 iki 2023 m.

Atsisveikinimo su R. Griškevičiene akimirka.

Pirmadienį naująją įstaigos vadovę S. Astikienę su pirma darbo diena pasveikino ne tik įstaigos kolektyvas, bet ir savivaldybės meras D. Varnas, administracijos direktorė Inga Pračkailė bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė.

S. Astikienė bibliotekoje dirba jau 14 metų, yra susipažinusi su bibliotekos veiklos specifika, darbavosi beveik visuose šios įstaigos skyriuose.

„Visada domėjausi profesinėmis naujovėmis, Lietuvos bibliotekų istorija, tradicijomis, kultūros lauko aktualijomis. Dalyvauti konkurse į bibliotekos direktorės poziciją nebuvo nei paprastas, nei momentinis sprendimas. Svarsčiau ganėtinai ilgai, tačiau kadangi mano visas profesinis kelias ir moksliniai tyrimai yra susiję su biblioteka plačiąja prasme, be to, jau norėjosi ir tam tikrų pokyčių, nusprendžiau žengti šį žingsnį“, – teigė naujoji įstaigos direktorė.

S. Astikienė – ukmergiškė, baigė tuometinę „Šilo“ vidurinę mokyklą, studijavo Vilniaus universitete kultūros vadybą. 2008 metais, po studijų baigimo, grįžo į Ukmergę ir įsidarbino bibliotekoje. Kurį laiką čia padirbusi ir norėdama pagilinti žinias bei gauti magistro laipsnį, 2018 metais dar baigė Lyginamųjų kultūros studijų magistro programą Vytauto Didžiojo universitete (VDU). Kadangi studijos patiko, o baigiamojo magistro darbo tema – „Ukmergės rajono bibliotekininkų gyvenimo pasakojimų ypatumai“ – buvo įdomi ir įtraukianti, S. Astikienė nusprendė dalyvauti ir konkurse į doktorantūros studijas. Įveikusi atrankos procedūras, tapo VDU Etnologijos krypties doktorante, o 2022 metų pabaigoje apgynė disertaciją „Kultūros darbuotojų bendruomenės ir jų tradicijos XX a. viduryje – XXI a. pradžioje“ bei gavo humanitarinių mokslų daktarės laipsnį.

„Aš matau biblioteką kaip bendruomenės būrimosi ir įvairių kūrybinių iniciatyvų, socialinių ir kultūrinių inovacijų, bendravimo ir bendradarbiavimo vietą ir manau, kad būtent tai yra bibliotekos ateitis. Sieksiu išlaikyti esamas ir pritraukti naujas bibliotekos auditorijas, pasiekti skirtingas bendruomenės grupes, ieškoti naujų veiklos formų, lanksčiai reaguoti į besikeičiančius visuomenės poreikius, vykdyti veiklas, skirtas pažinti mūsų krašto istoriją bei kultūrą, stiprinti bibliotekos komunikaciją, siūlyti kokybišką, aktualų, aukšto kultūrinio lygio, novatorišką turinį.

Labai svarbu, kad biblioteka būtų patraukli vieta tiek vietos bendruomenės nariams, tiek esamiems bei potencialiems jos darbuotojams,“ – teigė S. Astikienė ir patikino, kad gyvenime vadovaujasi idėja, kad gerą rezultatą gali pasiekti tik daug ir nuosekliai dirbdamas.

Jos nuomone, geras įstaigos vadovas geba suvienyti komandą ir kartu pasiekti bendrų tikslų. Moteris labiausiai vertina nuoširdumą, lankstumą, gebėjimą pripažinti klaidas ir iš jų pasimokius eiti toliau, bei mano, kad šios savybės labai svarbios ne tik asmeniniame, bet ir profesiniame kiekvieno žmogaus gyvenime.

Chrisijos KVIETKAUSKIENĖS ir Daivos ZIMBLIENĖS nuotraukos

Paruošta pagal www.ukmerge.lt informaciją

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Justas :
    Gėdos valdžios stulpas. Šaunioji ketveriukė

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas