Į renginį susibūrė jauniausieji ukrainiečiai.

Jaunimas

Vaikai šventė Ukrainos Konstitucijos dieną

Birželio 28-ąją buvo minima Ukrainos Konstitucijos diena. Pagrindinis šalies įstatymas priimtas 1996 metais. Šios datos nepamiršo ir Ukmergėje įsikūrę karo pabėgėliai.

Mūsų rajone gyvenančių ukrainiečių koordinatorė Anastasia Zhukovets į šventę pakvietė vaikus. Tolerancijos centre jiems buvo surengtas informacinis užsiėmimas „Konstitucija – pagrindinis Ukrainos įstatymas“ ir pokalbis „Piliečių teisės – valstybės rūpestis“.

„Sveikinu visus su Ukrainos Konstitucijos diena ir iš visos širdies linkiu visada didžiuotis savo šalimi, prisiminti savo teises, gerbti bet kokį įstatymą ir teisingai suprasti bet kurios taisyklės išaiškinimą. Tegul mūsų šalis išlieka nepriklausoma ir galinga. Tebręsta džiaugsmo derlius geltonuose laukuose, o mėlyname danguje niekada nebus pykčio debesų. Tegul Konstitucija užtikrina visavertį gyvenimą ir suteikia galimybę jame save realizuoti“, – sveikindama susirinkusius tautiečius kalbėjo A. Zhukovets.

Paskaitos ir pokalbio metu renginio organizatorė supažindino su pagrindiniu šalies įstatymu, buvo demonstruojamos skaidrės, atsakyta į vaikų pateiktus klausimus.

Šiuo metu Ukmergėje gyvena 143 ukrainiečių vaikų iki 18 metų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas