Vaikų lopšelio-darželio ,,Eglutė” ,,Žirniuko” grupės vaikai su vyr. mokytoja J. Verbickiene Vilniaus universiteto Botanikos sode.

Jaunimas

Tapome konkurso laureatais

Jolanta VERBICKIENĖ

Vaikų lopšelio-darželio ,,Eglutė” vyr. mokytoja

 

Kiekvienais metais Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, bendradarbiaudamas su Vilniaus universiteto Botanikos sodu, organizuoja konkursą ,,Mano žalioji palangė”. Šių metų tema – „Augalų architektūra ir dizainas“. Dalyviai buvo kviečiami įsirengti žaliąsias palanges klasėse ir kitose patalpose – mokyklų koridoriuose, valgyklose, namuose, kurti ne tik estetines, bet ir pažintines augalų kompozicijas.

Konkursui buvo pateikta per 400 darbų, dalyvavo apie 6 500 vaikų, kurie visą pavasarį kartu su tėveliais, seneliais ir mokytojais kūrė, augino žaliąsias palanges. Stebėdami augalus ir pasinaudoję jų „atradimais“ dalyviai ieškojo žmogaus ir gamtos kūrinių panašumų, lygino išorinės ir vidinės sandaros bruožus su žmonių kurtais prietaisais, daiktais, technologijomis. Konkursui pristatytos vaikiškai spalvotos, minimalistinės, stilingos palangės.

Konkurse ,,Mano žalioji palangė” savo architektūrinį sprendimą pristatė ir Ukmergės vaikų lopšelio-darželio ,,Eglutė” ugdytiniai kartu su mokytojomis – šių eilučių autore ir Vida Barinova. Užauginome svogūnų, pasisėjome saulėgrąžų, rugių, kviečių, kurie mūsų projekte simbolizavo draugystės augalų alėją tarp Lietuvos ir Ukrainos. Grupės ,,Žirniukas“ vaikai įsitikino, koks uolus rūpestis reikalingas, kad sėkla sudygtų, užaugtų augalas. Ne mažiau svarbu visus paaugusius augalus sudėlioti draugiškai, kad jie sukurtų mūsų svajonių palangę.

Labai džiaugiamės, kad vaikų lopšelio-darželio ,,Eglutė” ,,Žirniuko” grupės žaliosios palangės kūrinys ,,Draugystės namas – Šreko dovana!” pateko tarp dvidešimt septynių geriausių, įdomiausių, kūrybiškiausių projektų. Esame laimingi, kad buvome pakviesti į Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose vykusį baigiamąjį renginį ,,Mano žalioji palangė” ir čia apdovanoti. Gavome praktiškas ir naudingas dovanas, kurios įkvepia toliau kurti, gražinti aplinką, auginti ir pažinti augalus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas