A. Kupčinskaitė ir apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojai U. Oganauskaitė ir K. Narbutas.

Jaunimas, Naujausi

Šešioliktą kartą įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“

Šiemet jau šešioliktą kartą dviem „Šilo“ progimnazijos absolventams įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“. Šįkart laimėtojais, kuriuos renka įstaigos mokytojai, tapo Upė Oganauskaitė ir Kostas Narbutas. Abu jie „Šilo“ progimnazijoje mokėsi nuo pirmos klasės.

„Tradicija išrinkti talentingus ir atkaklius mokinius progimnazijoje gyvuoja nuo 2008 metų. Apdovanojimas buvo sumanytas kaip paskatinimas mokiniams drąsiai siekti tikslo, matyti savo pastangų, darbų prasmę“, – sakė apdovanojimus įsteigusi Kalbos ir komunikacijų centro direktorė, „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė dr. Asta Kupčinskaitė. Taip kasmet pratęsiama mokyklos Garbės galerija, pradėta projektu „Drąsinkime ateitį“.

Įvertinimo sulaukusi U. Oganauskaitė apibūdinama kaip labai aktyvi, kūrybiška mokinė, originalus žmogus, pelnęs visų pasitikėjimą, meilę ir pagarbą. Kiek-vieną jai pavestą darbą atlieka kruopščiai, pareigingai, niekada nebijo išsakyti savo nuomonės, patarti kitiems, suteikti jiems reikalingą pagalbą. Upė sėkmingai dalyvavo rajoniniuose ir respublikiniuose konkursuose: tarptautinio jaunimo epistolinio rašinio konkurse 2022 m. laimėjo trečią vietą, lietuvių kalbos raštingumo konkurse – antrą vietą, respublikiniame VKIF projekte „Kalbų Kengūra“ (anglų kalba) apdovanota auksiniu diplomu, 2023 m. VKIF „Kalbų Kengūros“ projekto Lyderių turo pagyrimo raštu. Ji yra užėmusi prizines vietas geografijos olimpiadoje Atliekų kultūros egzamine, Ukmergės rajono STEAM olimpiadoje. Moksleivė yra puiki sportininkė, turinti pasiekimų Ukmergės bendrojo ugdymo mokyklų kroso varžybose (3 vieta), Vasario 16-osios bėgime (2 vieta)

U. Oganauskaitė aktyviai dalyvavo ir meninėje veikloje: vedė renginius, su ansambliu „Šilo dainininkai“ koncertavo progimnazijos ir Ukmergės rajono mokyklų renginiuose.

Kitas laimėtojas – K. Narbutas – progimnazijoje visada mokėsi puikiai. Už pasiekimus ir laimėjimus dvejus metus iš eilės buvo skatinamas „Maximalisto“ stipendija.

Nuo penktos klasės Kostas buvo klasės seniūnas arba jo pavaduotojas, priklausė mokyklos seniūnų tarybai, savivaldai. Joje aktyviai dalyvavo pats ir skatino visus moksleivius įsijungti į progimnazijos gyvenimą. K. Narbutas organizavo popietes, konkursus, valandėles, skatino klasės mokinius siekti geresnių mokymosi rezultatų. Pats dalyvavo įvairiuose konkursuose, olimpiadose. Geografijos olimpiadoje „Mano gaublys“ bei rajoniniame epistolinio rašinio konkurse laimėta 1 vieta, Ukmergės bendrojo ugdymo mokyklų kroso varžybose – 2 vieta, bendrojo ugdymo mokyklų šachmatų varžybose – 1 vieta, 7–8 klasių nacionalinėje geografijos olimpiadoje rajone laimėta 1 vieta, respublikiniame Č. Kudabos konkurse tarp 8 klasių mokinių pateko į Lietuvos geriausių moksleivių dešimtuką. Moksleivis anglų kalbos vertimo konkurse „Tavo žvilgsnis“ pelnė diplomą, projekte „Kalbų Kengūra“ laimėjo Auksinės kengūros diplomą.

Ir Upė, ir Kostas toliau ketina mokytis gimnazijoje.

„Sveikinu apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojus. Džiaugiuosi, kad per visus šešiolika metų, nuo tada, kai sumanėme šį apdovanojimą, jo pavadinimo žodžiai išliko aktualūs ir gal net dar stipresni. Linkiu, kad tikslas, prasmė ir tvirtos vertybės lydėtų visus jūsų žingsnius“, – linkėjo apdovanojimo steigėja, kraštietė dr. A. Kupčinskaitė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas