Turnyro organizatoriai ir laimėtojai.

Sportas

Šaškių turnyras Šventupėje

Birutė STUNDIENĖ

 

Mes norime gyventi, džiaugtis, kovoti vieni prieš kitus sporto varžybose, kur, kaip sakė išminčius, po mūsų kovų prie šachmatų ar šaškių lentų ir karalius, ir dama, ir pėstininkai atsiduria vienoje dėžėje.

Šaškių ir šachmatų varžybas organizuodavau ir ankščiau, bet virusai ir neramumai sumaišė mūsų planus. Rugsėjį Rečionių bendruomenėje vyko sporto varžybos, į kurias buvome pakviesti ir mes, šventupiečiai. Tuomet, žaisdamas šaškėmis, Vidiškių seniūnijos seniūnas Virgilijus Štaras užsiminė, kad ir Šventupėje galėtume susiburti.

Ir štai vasario 11 dieną susirinkome į turnyrą. Atvyko Šešuolių seniūnijos šaškininkai Rima Dovidaitienė, Stasys Markevičius, Stasys Budraitis, iš Ukmergės sulaukėme Melanijos Juškienės, iš Rečionių bendruomenės – Aleksandro Petro. Šventupės bendruomenės siela Emilija Vėbrienė pasirūpino vaišėmis, kava, arbata.

Pasibaigus žaidimui paaiškėjo, kad pirmą vietą laimėjo M. Juškienė, antrąją – S. Markevičius, trečią – A. Petro.

Varžybos lieka varžybomis, bet mums svarbiau už rezultatą buvo pats žaidimas, nuoširdus tarpusavio bendravimas.

Šis turnyras organizuotas vardan Taikos visame pasaulyje ir Vasario 16-osios garbei.

Šešuoliečiai sakė, kad pakvies mus į tokį patį turnyrą vasarą, kai bus galima žaisti lauke, nes Šešuolių miestelyje ir ant bendruomenės namų durų, ir ant kultūros namų pastato durų kabo spynos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas