M. Buteikis (dešinėje) ir U. Vainevičius.

Naujausi, Sportas

Markas Buteikis siekia autosporto aukštumų

Chrisija KVIETKAUSKIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

 

Praėjusį savaitgalį vykusiame pirmajame Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato (LARSČ) etape – „7Bet. Winter Rally Aukštaitija 2023“ prasidėjo ukmergiškio Marko Buteikio ir alytiškio Ugniaus Vainevičiaus karjera: vaikinai laimėjo sprinto įskaitą, LARSČ 2WD grupėje liko pirmi, o bendroje ralio įskaitoje, kurioje varžėsi su ralio profesionalais, 2WD+ klasėje liko trečioje vietoje.

Ukmergės Antano Smetonos gimnazijoje besimokantis septyniolikmetis Markas pasakojo, kad meilę autosportui jam įskiepijo bei juo domėtis paskatino tėtis ir senelis.

„Nuo pat mažens gyvenau šalia sportinių automobilių, važiuodavome su seneliu žiūrėti ralio varžybų, kuriose dalyvaudavo mano tėtis, todėl jis ir buvo mano pagrindinis mokytojas. 2022 metais aš ir tėtis važiavome skirtinguose čempionatuose tuo pačiu automobiliu, o mus lydėjo tas pats šturmanas, 22 metų U. Vainevičius“, – pasakojo jaunuolis.

Ugnius – ne tik Marko šturmanas, tačiau ir labai geras draugas. Vaikinai susipažino 2021 metais Lazdijuose vykusiame „Gravel Fest Rally“. Šios pažinties „kaltininkai“ buvo jų tėvai, kadangi seniau jų abiejų tėčiai varžėsi lenktynėse ir tuo metu puikiai sutarė.

Akį traukia ir ryškiaspalvis automobilis BMW 316TI, kuriuo važiuoja ekipažas. Naujojo automobilio dizaino projektą Markui padėjo įgyvendinti pagrindinis jo rėmėjas Dovydas Ketvirtis ir įmonė „Jusema“.

Paklaustas, ką planuoja veikti ateityje ir apie ką svajoja, Markas užtikrintai atsakė, kad jo tikslas – gyventi iš autosporto, o didžiausia svajonė – išvažiuoti homologuotu ralio automobiliu į Europą ir už jos ribų.

„Nežinau kas būčiau, jei ne lenktynininkas, bet tikrai ne krepšininkas. Greičiausiai kopčiau karjeros laiptais dziudo sporte, kurį lankau jau devynerius metus“, – šyptelėjo vaikinas.

KEYSTE PHOTOGRAPHY nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas