Aktualijos, Naujausi

Ukmergę apgaubė paslaptinga Kalėdų pasaka

Šeštadienį aikštėje prie Kultūros centro, stebint susirinkusiems ukmergiškiams, įžiebta Kalėdų eglė. Daugiau nei du dešimtmečius čia auganti žaliaskarė jau septintus metus džiugina ne tik savo papuošimais, bet ir siunčia žinutę – kam kirsti eglutes, jei galima jas tiesiog užsiauginti savo kieme!

Šventė prasidėjo į aikštę įriedėjus kalėdiniam automobilių karavanui, kuris atvežė mažųjų taip laukiamą Kalėdų Senelį. Susirinkusiuosius linksmino vaikų pop grupė „Garsiukai“, visus pasveikino rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas. Suspindus žaliaskarei, aikštę užtvindė lazerių šou įvairiaspalvės švieselės, smagiai pajudėti kvietė grupė „Žemaitukai“.

Šiemet kalėdinę Ukmergės eglutę puošia 200 skirtingo dydžio žaisliukų, šventinę nuotaiką kuria 40 raudonų kaspinų. Šalia jos „įkurdinti“ iš aliuminio konstrukcijų pagaminti kalėdinės pasakos herojai – ponas Kalėda ir ponia Kalėdienė. Jie kviečia nepraeiti pro šalį, o iš arčiau pasigrožėti pagrindine miesto gražuole, prisėsti ant karališko muzikinio krėslo ir pasiklausyti kalėdinių melodijų.

Šventiškai padabinta ir viena gražiausių mieste – Vienuolyno alėja. Jos medžiai tviska šviečiančiais burbulais. Švč. Trejybės bažnyčios šventoriuje, kaip ir pernai, įrengta šventinė prakartėlė. Ją ir visas jos skulptūras pagamino Ukmergės miesto bendruomenė „Kaimynai“ kartu su Ukmergės krašto tautodailininkais.

Ukmergės miestas tikriausiai vienintelis Lietuvoje, kuris įžiebia ne tik kalėdinę eglę, bet ir piliakalnį, esantį Paupio ir Piliakalnio gatvių sankirtoje. Šiemet jo prieigose sužibo mediniai, tarsi meduoliniai nameliai, suspindo apšviesti medžiai. Pilies parke šventiniu laikotarpiu išbėgo „pasiganyti“ šviečiantys Kalėdų Senelio elniai, o priešais Ukmergės kraštotyros muziejų esančio fontano vietoje šokio sūkuryje sukasi šokėjų poros. Iš aliuminio konstrukcijų pagaminti elniai bei šokėjai dekoruoti LED lempučių girliandomis.

Prieškalėdiniu laikotarpiu išeiti iš namų kviečia Kultūros centre ir Kraštotyros muziejuje vykstančios įvairios edukacijos, skirtos tiek mažiems, tiek dideliems. Šventinę nuotaiką kurs spektakliai, koncertai, mugės, filmai.

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, Ukmergė savo šventinėmis spalvomis džiugins beveik mėnesį – iki 2023 m. sausio 8 dienos. Šių metų žiemos švenčių temos Ukmergėje „Kalėdų pasaka“ idėją padėjo įgyvendinti UAB „Lumidėja“.

„Tikiuosi, kad miestą apgaubusi ši nepaprastai graži ir paslaptinga Kalėdų pasaka pakvies ukmergiškius ir miesto svečius atrasti stebuklus kiekviename Ukmergės miesto kampelyje. Naujaisiais 2023 metais Ukmergė minės 690-ąjį miesto gimtadienį. Nuobodu tikrai nebus! Ištisus metus, visus ateinančius dvylika mėnesių, Ukmergė gyvens rokenrolo ritmu, taps tikra pašėlusio, laisvo ir linksmo kultūros rokenrolo sostinė! Rokenrolo bus daug ir visokio: muzikinio, meninio, muziejinio, intelektualaus ir istorijos. Edukaciją derinant su pramoga, renginius ne tik „aplankant”, o juose būnant „iki ryto“. Kitaip ir būti negali – juk Ukmergė visoje šalyje garsėja kaip lietuviško roko sostinė. Čia kelis dešimtmečius gyvuoja festivalis „Rockmergė“ ir gyvos alternatyvios muzikos scenos šiandienos Ukmergėje. Atraskime Ukmergę iš naujo ir didžiuokimės savo miestu! Kvieskime visus į Ukmergę – patogiai pasiekiamą ir aktyvų kultūrinį centrą!“ – sakė rajono savivaldybės meras R. Janickas.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O.k. :
    Bet gi visi tiki tomis pasakom ( kkedesiais)... ar balsavimo rezultatai klastojami? Netikiu, kad Ukmerges r.sav.tiek daug silpnaprociu.
  • Xe :
    Savivaldos rinkimai arteja,net ir po kaledu mums sekamos pasakos dar nesibaigs. 😆😆😆 Seks dar pasakas vaikuciams Janickas Varnas ir Balciuniene😆😆😆

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas