OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aktualijos, Naujausi

Ukmergės miestams-partneriams Ukrainoje perduotas gaisrinis automobilis ir elektros generatoriai

Chrisija KVIETKAUSKIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

 

Atėjusi žiema karo siaubą patiriantiems ukrainiečiams bus labai sunki, todėl lapkričio 26 ir gruodžio 4 dienomis iš Ukmergės iškeliavo dar dvi paramos siuntos į miestus-partnerius Podolės Kamenecą ir Korostenį (Ukraina).

Lapkričio 26 dieną į Korostenį buvo perduoti 7 benzininiai elektros generatoriai, kurie bus naudingi su elektros energijos tiekimo sutrikimais susiduriantiems ukrainiečiams.

Į Podolės Kamenecą buvo perduotas 1977 metų gamybos gaisrinis automobilis ZIL-131, kuris Ukmergėje buvo eksploatuojamas daugiau nei 20 metų. 2000-iais Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba įsigijo krovininio automobilio ZIL-131 važiuoklę, kuri iki tol buvo nenaudojama. Tarnybos darbuotojai patys ant jos sumontavo 4 000 litrų talpos vandens cisterną, gaisrinį siurblį, vandens-putų sistemos įrangą ir įvairius specialios paskirties agregatus. Automobilis buvo pritaikytas gaisrinės įrangos ir inventoriaus pristatymui į incidento vietą. Daugelį metu buvo sėkmingai naudojamas įvairiose ugniagesių komandose.

Šiais metais, viršijant leistiną Tarnyboje gaisrinių automobilių skaičių, buvo nutraukta šios transporto priemonės eksploatacija. Gaisrinis automobilis šiuo metu yra techniškai tvarkingas, parengtas vykimui į incidentus, aprūpintas visa reikalinga gaisrų gesinimo įranga ir inventoriumi. Jis bus naudingas ukrainiečiams kovojant su gaisrais.

Kartu su gaisrinės automobiliu perduoti ir dyzeliniai infraraudonųjų spindulių šildytuvai ir Ukmergės rajono bendruomenių pagamintos apkasų žvakės. Uždegus tokias žvakes kariaujantys Ukrainos žmonės galės džiovinti drabužius, gaminti maistą, šildytis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O.k. :
    FNTT istirs ... laukit ,,,,,,🤔🤔🤔
  • Nu jo :
    Pagerinta čia ta įmonė autora. Pagal rekvizitus dirba tik 2 žmonės turi 4 automobilius, grynasis nuostolis 2021 metais -25697 eur. Įmonės įvertinimas tik 3,2 balo iš 10, vertino 59 žmonės. Mokėtinos sumos ir įsipareigojimai net 168677 eur, o nuosavų lėšų tik 5211 eur. Pažiurėjus šiuos duomenis kyla klausimas ar verta pasitikėti tokia įmone?
  • O.k. :
    Del sumu nesusiderejo...
  • Viktoriukas :
    Trala tai geresni galejot parinkt, jis vos vos ta gaisrine atlaiko ratai posparnius bruzina. Kodel palkiuku tralioka neimet tas gi rimtesnis net tanka pervest gali

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas