Kriminalai, Naujausi

Jauna šeima liko be namų

Gruodžio 7-ąją, 17.04 valandą, Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Šešuolių seniūnijos Paškonių kaime atvira liepsna dega medinis namas.

Atvykus Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gyvenamasis namas degė atvira liepsna, dalis stogo buvo įgriuvęs. Gaisro metu sudegė skarda dengto stogo konstrukcijos, perdengimas, išdegė vidaus patalpos. Iš namo išnešti du dujų balionai. Tuo metu, kai įsiplieskė ugnis, namuose šeimininkų nebuvo – pirminiais duomenimis, vyras buvo ūkiniame pastate, žmona su vaikais išvykusi.

Viršininkas Dainius Vyšniauskas „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad gaisras pastebėtas vėlai, todėl išgelbėti medinį namą ir jame buvusį turtą nebuvo jokios galimybės.

„Kadangi šio gyvenamojo namo stogas buvo dengtas skarda, viduje prasidėjusio degimo iš pradžių nebuvo matyti. Skirtingai nei dega namas, kurio stogas dengtas šiferiu, ir ugnis iš karto šauna į viršų, šiuokart liepsnos prasiveržė pro šonus, kai vidus jau buvo išdegęs“, – pažymėjo viršininkas.

Pasak D. Vyšniausko, gaisro priežastis kol kas nėra nustatyta, labiausiai tikėtina, jog ugnis įsiplieskė katilinėje.

Taip jau sutapo, jog Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinti komanda prieš dvejus metus šiame kaime, tik kitoje kelio pusėje, taip pat gesino degantį pastatą.

Šešuolių seniūnijos seniūnė Jolanta Lukšienė teigė, jog be namų ir juose buvusio turto liko jauna, ūkininkaujanti Ingridos ir Mingaudo Petniūnų šeima.

„Tai didelė nelaimė. Pakvietėme seniūnijos gyventojus susitelkti ir šiuo sunkiu metu šeimai padėti. Paremti galima pinigus pervedant į Ingridos Petniūnienės banko sąskaitą LT91 4010 0510 0354 5563 arba grynaisiais. Paramos rinkimo sąrašai yra Liaušių kaimo bibliotekoje ir Liaušių kaimo kooperatyvo parduotuvėje“, – sakė seniūnė ir pridūrė, jog seniūnija savo ruožtu pasirūpins konteineriu nuodėguliams ir kitoms po gaisro susidariusioms atliekoms.

Per gaisrą nukentėjusi šeima prisiglaudė pas gretimoje seniūnijoje gyvenančius tėvus.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas