Nuo lapkričio 1-osios rajone atliekas renka ir tvarko savivaldybės.

Aktualijos, Naujausi

Mišrias komunalines atliekas rajone tvarko UAB „Ukmergės autobusų parkas“

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Nuo lapkričio 1-osios Ukmergės mieste ir rajone mišrias komunalines atliekas (MKA) tvarko – surenka, veža, apdoroja ar šalina naujas šios viešosios paslaugos teikėjas – savivaldybei pavaldi įmonė UAB „Ukmergės autobusų parkas“. Pakuotes ir antrines atliekas, kaip ir iki šiol (kol savivaldybė pasirašys naują pakuočių atliekų tvarkymo organizavimo ir paslaugų teikimo savivaldybės teritorijoje sutartį) lieka tvarkyti UAB „Ekonovus“.

Pokyčiai su MKA tvarkytoju rajone įvyko rajono Savivaldybės tarybos sprendimu. Politikai šį sprendimą priėmė š. m. birželio mėnesį. Iki lapkričio 1-osios šias atliekas tvarkė kita įmonė – UAB ,,VSA Vilnius“, su kuria savivaldybės administracija sutartį buvo pasirašiusi 2018 m. vasario 27 d. Penkerius metus, iki 2023-ųjų kovo mėnesio, galiojusi sutartis buvo nutraukta abipusiu šalių sutarimu. Priežastis – įmonės prašymas didinti paslaugos teikimo kainą. Gegužės mėnesį savivaldybės administracijai atsiųstame rašte ,,VSA Vilnius“ tai motyvavo drastišku kainų pokyčiu naftos rinkoje, susidariusia geopolitine situacija, pasaulinės COVID-19 pandemijos pasekmėmis, antžeminių ,,Molok“ tipo konteinerių aptarnavimu, kuris sutartyje nebuvo numatytas.

Kadangi rajono savivaldybė ir anksčiau dėl atliekų tvarkymo yra turėjusi situacijų, kuomet su vežėju ginčą teko spręsti netgi teisme, ateityje siekiant to išvengti ir norint valdyti galimas rizikas, kontroliuoti kainas bei kokybę, pasirinktas kelias pavesti atliekų tvarkymą savivaldybės valdomai įmonei.

„Siekiame sklandžiai pradėti mums naują verslą. Svarbiausia – kad gyventojai dėl pasikeitusio atliekų tvarkytojo nepajustų jokių nepatogumų. Maršrutai, grafikai, aptarnavimo dažnis šiuo metu nesikeis. Jokių skubotų veiksmų nesiimsime. Pirmuosius du mėnesius vertinsime situaciją, vėliau analizuosime ir tik tada priimsime reikalingus sprendimus.

Viską pradėjome nuo nulio – teko įsigyti visą reikalingą techniką, įsirengti atskirą patalpą jos remontui, taip pat pirkome ir informacinių technologijų programos licenciją šio verslo apskaitai ir valdymui, spausdinome informacinius pranešimus, kurie bus matomi ant kiekvieno konteinerio, be to, dar reikėjo susiderinti, kur ir kaip viską vežti ir t. t.“, – sakė UAB „Ukmergės autobusų parkas“ direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Olšauskas.

Savivaldybė šio verslo startui UAB „Ukmergės autobusų parkas“ skyrė 400 tūkst. eurų garantiją, už kurią įmonė gavo banko paskolą. Viešojo konkurso būdu už maždaug 450 tūkst. eurų įmonė įsigijo 6 šiukšliavežes. Iš jų dvi yra pagamintos 2009 ir 2010 metais, o kitos keturios – 2016 ir 2018 metais.

Pasak R. Olšausko, naujajai paslaugai teikti bendrovėje buvo suburta komanda iš 12 naujų darbuotojų: klientų aptarnavimo vadybininkės, 6 vairuotojų, 4 krovėjų-pagalbinių darbininkų ir krovėjo. Dar ieškoma vieno vairuotojo, autošaltkalvio ir elektriko.

„Ne visi naujai priimti darbuotojai turi patirties šiame darbe. Todėl labai tikimės, kad ukmergiškiai bus supratingi jų pirmomis darbo dienomis“, – teigė UAB „Ukmergės autobusų parkas“ direktoriaus pavaduotojas.

Kilus klausimų rajono gyventojai gali kreiptis:

  • dėl visų atliekų tvarkymo į rajono savivaldybę (tel. (8 340) 60 351);
  • dėl MKA tvarkymo – į UAB „Ukmergės autobusų parkas“ (el. p. info@ukmergesautobusai.lt arba tel. 8 655 68 154);
  • dėl didelių gabaritų atliekų (DGA) tvarkymo – į UAB „VAATC“ DGA aikštelę (Gerseniškių g. 5, Ukmergė, tel. 8 616 57 265);
  • dėl žaliųjų atliekų tvarkymo – į šių atliekų kompostavimo aikštelę (Pabaisko sen. Sargelių k., tel. 8 686 90 658) arba į Ukmergės miesto nuotekų valyklą (Serbentų g. 2A, Ukmergė, tel. (8 340) 63 112).

Ukmergės mieste šiuo metu yra 66, o kaimiškose seniūnijose – 58 atliekų surinkimo konteinerių aikštelės. MKA kolektyvinių konteinerių yra 1 383, MKA individualių gyventojų konteinerių – 7 125, o MKA individualių juridinių asmenų – 531 konteineris. Kapinėse iš viso stovi 159 konteineriai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 6 palata :
    Debilumas arba lengvoji silpnaprotystė atpažįstama pagal įvairius kriterijus. Paprastai pabrėžiamas silpnas arba nulinis gebėjimas mąstyti abstrakčiai, kurti ar suvokti teorijas, apsiribojimas konkrečiais ir praktiškais dalykais, egocentriškumas, bet kartu – imlumas įtakai, empatijos (gebėjimo suprasti kitą ir kitokį) stoka, didelis emocingumas. Kiti dar pažymi šiurkštumą, perdėtą polinkį į smurtą arba seksą, arba į juos abu.
  • sunerimusi :
    o tai vistik metro nebus Ukmergėje? ne šioje kadencijoje? lauksiu pažadų ir BUTINAI tikesiu viskuo, jie juk žodžio žmonės. Davė žodį ir netesejo
  • Iki rinkimų nebrangs :
    Paskutinius keletą metų mokesčių už komunalines atliekas surenka žymiai daugiau negu kainuoja paslaugos, todėl iki rinkimų nebrangs. Išvadas darykite patys
  • Teisybe :
    O kur dingo miljonieriai Šidlauskai?
  • smalsu :
    Pasigedau kiek brangs, nes kitaip negali būti. Pamiršo parasyt, ar sąmoningai, nes rinkimai artėja...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas