VšĮ „Guliverio akademija“ moksleiviai ir pedagogai susitiko su rajono vadovais.

Uncategorized @lt

Duris atvėrusi dvikalbė privati mokykla pasirengusi priimti apie 120 moksleivių

Daiva ZIMBLIENĖ
Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

Rugsėjo 1-ąją rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas kartu su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Vaidotu Kalinu aplankė Dainavos kaime duris atvėrusią šiuolaikiniais pedagogikos metodais besiremiančią mokyklą – VšĮ „Guliverio akademija“.
Savivaldybės atstovus pasitiko šios penkerius metus Vilniuje gyvuojančios mokyklos įkūrėjai bei vadovai – Rūta Gustainienė ir Stephenas Lee – bei viena vilniečių moksleivių klasė.
„Rugsėjo 1-ąją kartu su moksleiviais pradėjome kitaip, netradiciškai – nuo ekskursijos po Ukmergę, pažinties su šio miesto istorija. Vėliau atvykome čia, į Dainavą ir apžiūrėjome mokyklos pastatą“, – pasakojo mokytojas Justinas Jadeška.
Susitikimo metu meras R. Janickas naujakuriams palinkėjo sėkmingų mokslo metų, įteikė dovanų bei dar kartą priminė svarbiausius Ukmergės istorijos faktus, papasakojo, kuo turtingas yra mūsų kraštas dabar.
„Guliverio akademijos“ įkūrėjas S. Lee patikino, kad ši naujoji privati mokykla Ukmergėje jau sulaukė didelio susidomėjimo iš ukmergiškių. Net 50 šeimų norėtų čia leisti mokytis savo vaikus. Vienos tai ruošiasi daryti dar šiemet, po moksleivių žiemos atostogų, o kitos – nuo kitų mokslo metų.
„Dainavoje galėtų mokytis apie 120 vaikų. Bet tai neįvyks greitai. Nusimato lėtas augimas. Iki tol, kol užpildysime šią erdvę, mes čia dirbti atvyksime su vaikais iš Vilniaus. Mums patiko ši vieta. Vilniečiai tėvai yra pasirengę kas rytą čia atvežti savo vaikus ir nemato jokių problemų“, – kalbėjo S. Lee.
Šiuo metu VšĮ „Guliverio akademija“ priklausančioje mokyk-loje Vilniuje mokosi 55 įvairaus amžiaus vaikai, su jais dirba 10 mokytojų, kurių amžius – nuo 23 iki 30 metų. Mokyklos klasės suformuotos nedidelės. Daugiausiai čia yra 18, o mažiausiai – 5 mokiniai.
Tai netipinė, dvikalbė mokykla Lietuvoje, kur pamokos vyksta tiek lietuvių, tiek anglų kalba.
AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas