Asociatyvi nuotrauka.

Uncategorized @lt

Rajono mokinių laukia triračių gamyba

Ugnė ALEKNAVIČIŪTĖ

Vilniaus universiteto studentė

 

Rugsėjo 8 dieną, 15 valandą, Ukmergės techninės kūrybos centre vyks triračių konstravimo renginys. Jame galės dalyvauti 5-10 klasių mokiniai.

Vos duris atvėręs centras startuoja su pirmuoju renginiu – dviviečių triračių gamyba. Tai tikriausiai ne kiekvienam girdėta transporto priemonė. Toks dviratis ypatingas – jis turi ne du, o tris ratus, juo gali važiuoti du žmonės.

Pasak projektų vadovo Eriko Liumparo, Techninės kūrybos centro kūrimas truko mažiau nei metus: „Šios idėjos autorius – rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas. Centrą atidarėme visai neseniai – tik rugsėjo 1-ąją. Manau, jog vaikams čia bus įdomu – galės save atrasti skirtingose veiklose. “

Liumparo teigimu, dviračiai yra viena iš priemonių pažinti pasaulį, o idėja sukurti triratį kilo gavus daugybę policijos konfiskuotų dviračių.

„Mes ilgai svarstėme, ką su jais būtų galima padaryti. Galiausiai nusprendėme konstruoti kažką neįprasto. Šiame renginyje vaikai galės ne tik sukurti triračius – bus ir varžybos, susirinkusieji turės progą palenktyniauti.“

Triračių gamyba bus tik viena iš pramogų, kurias Techninės kūrybos centre galės išbandyti vaikai.

„Taip pat svarstau ir apie keturračių gamybą – tai bus kiek sunkiau padaryti, reikės daugiau medžiagų. Be to, šiai transporto priemonei tektų sukonstruoti ir stogelį. Bet kol kas pradėsime nuo triračių. Vėliau ukmergiškiams pasiūlysime ir daugiau savo sumanymų. Turime lazerinius spausdintuvus, darbastalius, robotus, kompiuterius – viską, kad galėtume pasirūpinti vaikų užimtumu ir juos paskatinti tikslingai naudotis informacinėmis technologijomis“, – pasakojo E. Liumparas.

Renginio registracijos nuorodą galima rasti Ukmergės techninės kūrybos centro „Facebook“ paskyroje. Renginyje gali dalyvauti mokiniai iš bet kurios mokyklos. Vietų skaičius ribotas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas