Aktualijos, Įvairūs

Komforto savybės, kuriomis pasižymi elektriniai automobiliai

Dažniausiai minimi elektromobilių privalumai – ekonomija ir draugiškumas aplinkai. Tačiau kiti šių automobilių privalumai vairuotojui ir keleiviams yra nepelnytai pamirštami, nors gamintojai tam skiria daug dėmesio. Ar žinote, kokiomis išskirtinėmis komforto savybėmis pasižymi elektriniai automobiliai?

Tyla ir garsų įvairovė

Važinėdami automobiliais su vidaus degimo varikliais, net nesusimąstome, kiek daug garsų mus supa, nes jų… paprasčiausiai negirdime. Elektriniai automobiliai atveria šią galimybę, o važiuodami užmiestyje net galite girdėti paukščių balsus ir tai tiesiog nuostabu.

Elektriniai automobiliai neturi garsiai veikiančio vidaus degimo variklio, todėl jie važiuoja tyliai. Tai prisideda prie triukšmo taršos miestuose mažinimo, tačiau visų pirma užtikrina komfortą pačiam vairuotojui ir jo keleiviams.

Daugelis nežino, ką tyla ir triukšmas reiškia mūsų organizmui. Tyrimais įrodyta, kad tylios kelionės daug mažiau vargina, o dėl triukšmo vairuojant gali būti sunku susikaupti. Vairuoti tyloje daug maloniau, tai netgi atpalaiduoja ir leidžia atsikvėpti po dienos darbų.

Dinamiškas vairavimas

Kai kurie vairuotojai, dar neišmėginę elektromobilių, galvoja, kad juos vairuojant sudėtinga staigiau manevruoti mieste. Vis dėlto iš tikrųjų yra priešingai – jei netikite, išmėginkite, elektriniai automobiliai ne tik nenuvils, bet ir maloniai nustebins. Daugelis elektromobilių modelių leistiną miesto greitį pasiekia per kelias sekundes, o sportiniai modeliai gali per kelias sekundes išvystyti ir 100 km/h greitį.

Tai leidžia vairuotojams vairuoti dinamiškai ir nevaržyti savęs dvejonėmis, ar spės laiku pajudėti arba įsilieti į eismą kitoje juostoje. Ir nepaisant dinamiškumo, elektriniai automobiliai išlieka stabilūs ir saugūs. Tai lemia jų svorio centro vieta, kuris yra apatinėje automobilio dalyje – ją sudaro baterijos.

Patrauklus komforto paketas

Net ir automobiliuose su vidaus degimo varikliais už komforto funkcijas atsako elektra. Deja, akumuliatoriaus galimybės yra gana ribotos, todėl gamintojams tenka rinktis alternatyvas. Tuo tarpu elektriniai automobiliai tokių ribojimų neturi ir lepina savo vairuotojus bei keleivius puikiais komforto paketais.

Dažnai net ir bazinės komplektacijos elektromobiliai turi šildomas sėdynes, vairą ir daugybę kitų komforto funkcijų, kurios tikrai praverčia vairuojant. Be to, juose naudojama daug modernių vairuotojo pagalbos sistemų, kurios užtikrina ir kelionių patogumą, ir saugumą.

Dar viena kryptis, kuria intensyviai dirba elektromobilių inžinieriai – sąsaja su išmaniaisiais įrenginiais. Plečiant jos galimybes užtikrinamas dar didesnis patogumas vairuotojui ir keleiviams.

Patogumo, ekonomijos ir ekologijos sintezė

Taigi, elektriniai automobiliai yra ne tik ekonomiški ir draugiški aplinkai, bet ir labai patogūs. Tai dar viena priežastis apsvarstyti galimybę savo automobilį iškeisti į elektrinį. Jie sparčiai populiarėja ir tobulėja, tad vairuotojams ir keleiviams gali pasiūlyti vis daugiau komforto funkcijų ir suteikti naują kelionių automobiliu patirtį. Elektromobiliai – tai automobilizmo rinkos ateitis.

Daugiau: automobilio išperkamoji nuoma

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas