Aktualijos

Jono Basanavičiaus gimnazija kviečia mokytis suaugusiuosius

Ugnė ALEKNAVIČIŪTĖ
Vilniaus universiteto studentė

Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazija skelbia priėmimą į suaugusiųjų vidurinio ugdymo programą. Mokykla prašymus priima į 3 ir 4 suaugusiųjų gimnazijos klases.
Šeimos atsiradimas, išvykimas į užsienį – tai dažniausios priežastys, dėl kurių ukmergiškiai nespėja baigti paskutiniųjų gimnazijos klasių. Tačiau jau beveik dešimt metų gimnazija sudaro atskiras klases suaugusiesiems, norintiems įgyti vidurinį išsilavinimą ir gauti brandos atestatą.
Kiekvienais metais norinčiųjų grįžti į mokyklinį suolą mažėja – pernai tokių mokinių rajone iš viso buvo 10.
,,Manau, jog jų skaičius mažėja, nes dauguma suaugusiųjų vidurinį išsilavinimą yra įgiję savo laiku, be to, kitų miestų mokyklose vykdomas nuotolinis mokymas paskatina žmones rinktis lengvesnį kelią“, – pasakoja Jono Basanavičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Kolesnikovienė.
Pasak pašnekovės, suaugusiųjų ugdymo programa yra tokia pati, kaip ir įprastų gimnazistų, vienintelis skirtumas – valandų skaičius. Ugdymą vykdo tie patys mokytojai – turintys mažesnį krūvį arba sukaupę daugiau patirties, baigę andragogikos (suaugusiųjų mokymo) studijas.
,,Suaugusieji gimnazijos klasėse mokosi aštuonių dalykų, lygiai taip pat, kaip ir kiti mokiniai. Tiesa, valandų skaičius yra mažesnis. Suaugusiems taikomas neakivaizdinis mokymosi būdas – jei mokiniai turi šešias lietuvių pamokas per savaitę, suaugusieji – tik dvi ir jos vyksta konsultacinėmis dienomis“, – teigė R. Kolesnikovienė.
Jono Basanavičiaus gimnazija vienintelė Ukmergėje, kuri vykdo suaugusiųjų ugdymą. Prašymai mokytis priimami gimnazijos raštinėje iki rugpjūčio 31 dienos.
AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas