Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Išorinis SEO ir nuorodų mainai – ką apie tai verta žinoti?

Apsikeitimas backlink‘ais, nuorodų mainai, abipusis nuorodų publikavimas – tai jau nemažai kam girdėti terminai. Nors jie reiškia tą patį, tačiau patį procesą išmanančių žmonių tikrai nėra daug. Būtent dėl šios priežasties nusprendėme aprašyti vieną iš išorinio SEO strategijos dalių – nuorodų mainus. Apžvelgsime, ką verta apie tai žinoti, kaip tai daryti efektyviai ir kokios naudos tikėtis.

Link exchange arba nuorodų mainai – apžvalga

Šis procesas dažniausiai atliekamas tarp puslapio administratorių ir/ar blogerių, kitų turinio kūrėjų. Dažniausiai tuo norima pasiekti aukštesnes pozicijas Google paieškose, kadangi, kaip žinome, atgalinės nuorodos (angl. backlinks) iš autoritetingų ir gerą reputaciją turinčių puslapių yra labai svarbus gero reitingavimo iš Google, faktorius. Tuo naudojasi labai daug portalų administratorių, kurių išorinis SEO gali būti iš dalies arba kone didžiąja dalimi paremtas efektyviu link exchange arba nuorodų apsikeitimu.

Yra šios strategijos skeptikų ir kritikų. Nors tai tikrai labai daug diskusijų kelianti tema ir yra nemažai SEO specialistų, kurie vengia tuo užsiimti, negalima neigti to fakto, kad tuo pačiu, kol vieni neigia ir nenori tuo apsiimti, yra aibė pavyzdžių, kaip tuo naudodamiesi kiti verslai įgyja pranašumus. Na, o itin konkurencingoje skaitmeninės rinkodaros aplinkoje, įgyti pranašumą naudinga visur, kur tik įmanoma.

Jeigu įgyvendinsite ją efektyviai, galite gauti backlinks į labai aukšto autoriteto šaltinius, tačiau, jeigu darysite mainus neefektyviai, galite ne tik, kad negauti naudos, bet ir pakenkti savo reputacijoje.

Faktai ir skaičiai apie nuorodų mainus

Laimei tiems, kurie mėgsta apsikeisti nuorodomis, Google algoritmai negali atskirti organiško ir natūralaus apsikeitimo nuorodomis nuo dirbtinai įvykusio. Vienas didžiausių SEO resursų šaltinių pasaulyje – Ahrefs publikavo savo tyrimą straipsnyje, kuriame nurodė, jog ištyrė ~140 tūkstančių domenų. Iš jų, beveik trys ketvirtadaliai arba ~74% turėjo apsimainytų nuorodų. Dėl to, kad daug tų nuorodų persidengia, tame pačiame straipsnyje patariama, kad galima ganėtinai drąsiai keistis nuorodomis su visais šaltiniais, kurie jau publikavo jūsų nuorodą, bet jūs jų nuorodos dar neturite.

Visgi tai nėra nemokamas ir paprastas būdas gauti naudą išorinio SEO strategijai. Čia, kaip ir bet kur kitur, reikia šiokio tokio atidumo, metodikos ir atsargumo priimant sprendimus. Jeigu norite, kad apsikeitimas nuorodomis neštų naudą, atsakykite sau į klausimus:

  •       Ar svetainės DR (domeno reitingas) yra didesnis nei 40?
  •       Ar svetainė turi didesnį nei 5 000 organinių lankytojų per mėnesį srautą?
  •       Ar svetainės auditorija ir/ar jos interesai atitinka jūsiškės?
  •       Ar yra aiškus ryšys tarp turinio, į kurį mes abu siūlome pateikti nuorodas vienas kito svetainėje?

Kaip saugiai ir efektyviai apsikeisti nuorodomis?

Efektyviausias apsikeitimas nuorodomis vyks ne tuomet, kada tai darysite mechaniškai ar užprogramuotai, vien dėl nuorodų, tačiau tuomet, kai į tai įsitrauksite ir sieksite gauti naudos ne tik sau, bet – kitiems ir sau.

Nedvejokite susisiekti su blogeriais ar kitų puslapių administratoriais bei proaktyviai kurti ryšius su jais, siekiant apsikeisti nuorodomis. Pavyzdžiui, jeigu skaitote straipsnį, kuris jums buvo naudingas, nedvejokite susisiekti su publikuotojais. Be to, neapsikeitinėkite tomis pačiomis nuorodomis. Tai turėtų veikti taip.

  •       Dalyvauja du puslapiai A ir B
  •       Naudojamos keturios nuorodos – A1, A2, B1, B2
  •       A1 veda į B1, o B2 į A2
  •       Taip apsikeitimo procese dalyvauja 4 puslapiai (4 nuorodos), tačiau nėra aiškaus pėdsako tarp apsikeitimų

Patariama, kad apsikeitimas nuorodomis nebūtų pagrindinė jūsų išorinio SEO strategijos dalis. Atidžiai atsirinkite šaltinius, su kuriais apsikeisite nuorodomis ir neišsišokite tarp konkurentų, kad jūsų nenubaustų Google. Šalinkite dublikatus – pasikartojančias nuorodas ir pasistenkite viską konfigūruoti taip, kad apsikeistos nuorodos sudarytų 10-15%, o likusios būtų organinės kilmės. 

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas