Aktualijos, Naujausi

Ukrainą pasiekė dar vienas humanitarinės paramos krovinys

Loreta EŽERSKYTĖ

Per tris mėnesius, kuomet Ukrainoje prasidėjo karas, į šią šalį iš Ukmergės jau iškeliavo keturios paramos siuntos. Ketvirtasis humanitarinės paramos krovinys su ukmergiškių suaukotais maisto produktais, drabužiais, avalyne į Ukrainą, Korosteno miestą, išgabentas gegužės 19-ąją.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė, praėjusią savaitę išsiųsta labdara jau pasiekė gavėjus. Iš Ukmergės į už 700 kilometrų esantį Korosteną nugabentoje siuntoje buvo gegužės 9-ąją Ukmergės prekybos centruose ir parduotuvėse vykusios paramos akcijos „Ukmergė-Ukrainai“ metu žmonių nupirkti ir suaukoti ilgo galiojimo maisto produktai bei į VšĮ Jaunimo laisvalaikio centrą sunešti drabužiai ir avalynė.

„Pirmoji rajono savivaldybės ir gyventojų surinkta parama į Ukrainą išsiųsta kovo 8 dieną. Ukmergiškiai dosniai ukrainiečiams surinko daiktų, kurių jie prašė – medikamentų, ilgo galiojimo maisto produktų, geriamojo vandens, drabužių, higienos prekių, kūdikiams skirtų mišinėlių bei sauskelnių ir kt. Ukmergės „Rotary“ ir „Lions“ klubai skyrė 5 tūkst. eurų pirkti medikamentams. Lenkijos ir Ukrainos pasienyje šį humanitarinės paramos krovinį perėmė ukrainiečiai ir nugabeno į Korosteną bei Krasylivą. Tai naujieji Ukmergės miestai partneriai, rajono meras Rolandas Janickas su šių savivaldybių merais Bendradarbiavimo sutartį pasirašė šių metų balandžio 29 dieną“, – kalbėjo D. Zimblienė.

Kovo 10-ąją iš Ukmergės iškeliavo antroji paramos siunta. Ji buvo adresuota Podolės Kamenecui, joje buvo ukmergiškių paaukoti medikamentai, ilgo galiojimo maisto produktai, drabužiai, higienos prekės, mišinėliai ir sauskelnės kūdikiams, miegmaišiai, kiti nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams labiausiai reikalingi daiktai.

Trečiasis labdaros krovinys su ukmergiškių paaukotais maisto paketais, higienos prekėmis, vaistais, drabužiais, avalyne ir kt. iškeliavo balandžio 1 dieną. Jis vėl buvo skirtas Korosteno ir Krasylivo miestų žmonėms.

Pasak D. Zimblienės, naujausiomis turimomis žiniomis, Ukmergės miestams partneriams šiuo metu labiausiai reikia įvairios naudotos technikos (atstatymo darbams, žmonių gabenimui ir kt.). Tad aukoti ukmergiškiai kviečiami į rajono savivaldybės specialiąją paramos sąskaitą.

Gavėjas: Ukmergės rajono savivaldybės administracija

LT694010042900560652

Luminor Bank AS Lietuvos skyrius

Mokėjimo paskirtyje nurodyti: PARAMA UKRAINAI.

D. ZIMBLIENĖS nuotrauka

Krovinių gabenimas

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas