Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Dekoratyvinė skalda įstabioms kompozicijoms

Dekoratyvinė skalda – natūrali medžiaga, padedanti sukurti akį traukiančias gėlynų, sodų, kiemų prieigų ir t. t. kompozicijas. Įvairiaspalvė, skirtingų frakcijų dekoratyvinė skalda kiekvienai kompozicijai suteikia žaismingumo, išskirtinumo bei originalumo.

Kas yra dekoratyvinė skalda?

Dekoratyvine skalda yra vadinami smulkiai suskaldyti akmenukai, kurie, kaip jau buvo minėta, yra naudojami gėlynų, sodų, takų prieigų kompozicijoms įrengti. Ši skalda puikiai tinka ne tik gyvenamosios, bet ir verslo paskirties teritorijoms bei amžinojo poilsio vietoms, t. y., kapavietėms.

Iš kokių medžiagų yra gaminama dekoratyvinė skalda?

Tvirta magminė uolieną, kurią įprastai vadiname granitu, yra viena iš tų medžiagų, naudojamų dekoratyvinės skaldos gamybai. Granito skalda yra laidi orui bei drėgmei, todėl yra „mėgiama“ augalų. Šio tipo skalda puikiai tinka tiek įvairiems takeliams, šaligatviams ir pan., tiek kaip dekoratyvi priemonė gėlynuose, alpinariumuose, kapavietėse ir pan.

Skalūnas, plokštelėmis „skylanti“ natūrali uoliena, taip pat yra naudojama dekoratyvinės skaldos gamybai. Skalūno skalda dažnai yra laikoma tarpiniu pasirinkimo variantu tarp gludintų akmenukų ir įprastos skaldos. Šio tipo skalda taip pat puikiai tinka aplinkos dekoravimo darbams atlikti.

Bazaltas – labiausiai pasaulyje paplitusi bazinė efuzinė magminė uoliena, taip pat yra naudojamas dekoratyvinės skaldos gamybai. Šio tipo skalda išsiskiria tamsesne spalva bei yra populiarus pasirinkimas, tvarkant bei dekoruojant aplinką.

Metamorfinė uoliena, kurią žinome marmuro pavadinimu, puikiai tinka ne tik išskirtinių stalviršių, plytelių ir pan. gamybai, bet ir skaldai gaminti. Marmuro skalda yra plačiai naudojama poilsio zonų, alpinariumų puošybai, kapaviečių dekoravimui, takelių įrengimui ir t. t.

Ekologiškasis kalnų mineralas serpentinitas, išsiskiriantis žalsva spalva, nėra reiklus priežiūrai ir itin puikiai tinka gėlynų, įvairių takų, takelių įrengimui arba kaip sodo ar kiemo dekoro elementas.

Dar viena metamorfinė uoliena, naudojama skaldos gamybai, yra kietasis kvarcitas. Kvarcito skalda, kaip ir daugumą kitų jau aptartų skaldų, puikai tiks kapaviečių tvarkymui, gyvenamųjų teritorijų dekoravimui bei puošybai ir t. t.

Tvirtumu pasižymi ir iš gneiso, t. y., metamorfinės juostuotos uolienos, pagaminta dekoratyvinė skalda. Gneiso skaldą įprastą naudoti, tvarkant gerbūvį, kapavietes, įrengiant nuogrindas ir t. t.

Iš nuosėdinės kilmės natūralaus kalkakmenio pagaminta skalda yra plačiai naudojama alpinariumų puošybai, įvairių takelių formavimui, kapaviečių dekoravimui ir pan. darbams atlikti.

Dekoratyvinio stiklo skalda taip pat yra labai dekoratyvi. Šio tipo skalda yra pasirenkama tada, kai norima išskirtinumo bei originalumo. Stiklo skalda tinka gerbūvio darbams, kapaviečių dekoravimui ir kt. puošybos darbams.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis dekoratyvinę skaldą?

Renkantis dekoratyvinę skaldą, visada reikia įvertinti keletą kriterijų, padėsiančių ne tik greičiau apsispręsti, bet ir greičiau pradėti darbus. Vienas iš tų kriterijų yra kaina. Kaip jau žinote, skalda yra gaminama iš įvairios kilmės medžiagų, todėl jos kaina, žinoma, skiriasi. Išsirinkimo procesą paspartina žinojimas, kokią pinigų sumą galite skirti skaldos įsigijimui. Kiti svarbūs kriterijai yra skaldos frakcija, spalvingumas bei teritorijos, kurią norite dekoruoti ar įrengti, plotas.

Kur galima įsigyti dekoratyvinės skaldos?

Dekoratyvinę skaldą galite įsigyti tiek fizinėse, tiek internetinėse parduotuvėse. Naršyklės paieškos langelyje suvedus frazę „Skalda Vilnius“, ,,Skalda Kaunas“, „Skalda Šiauliai“, „Skalda Klaipėda“ ir t. t., lengvai rasite to, ko ieškote.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas