Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kodėl verta nuomotis žemės ūkio techniką?

Kiekvienas ūkininkas žino, kad norint sėkmingai išlaikyti, plėstis ir ūkininkauti šiuolaikiškai bei efektyviai, visų pirma reikalinga patikima žemės ūkio technika. Vos paminėjus šią temą, iškyla pirmoji rimta dilema: ar geriau pirkti savo ūkio įrankius ar juos nuomotis? Mūsų lietuvių sąmonėje skolinimasis nuo seno turi neigiamą atspalvį. Egzistuoja tokie liaudiški posakiai, kaip „paskolinti arklį plokščiais keliais“ ir „geriausia mokėti už savo pinigus“, tai irgi patvirtina. Tačiau laikai keičiasi ir į skolinimąsi pradedame žiūrėti praktiškiau. Pirmiausia apskaičiuojame ir pasveriame, kad galėtume priimti racionaliausią sprendimą. Šiandieninis traktorių lizingas vis labiau lenkia žemės ūkio technikos pirkimo idėją, ir natūralu, kad keičiasi ūkininkavimo praktika ir ūkininkų tikslai bei žemės ūkio technikos nuomos sąlygos. Šiame straipsnyje panagrinėsime pagrindinius argumentus, kodėl verta išsinuomoti traktorių.

Traktorių nuoma praplečia galimybes, kodėl tuo nepasinaudojus?

Nepaisant gilių mūsų šalies žemės ūkio tradicijų, šiandien ūkis gyvybingas, o rytoj bus dar gyvybingesnis ir modernesnis, todėl ūkininkai privalo neatsilikti nuo naujausių technologinių sprendimų. Jei pernai įmonė ar nedidelis šeimos ūkis įsigijo modernų traktorių, manevringesnio, galingesnio traktoriaus sukūrimas gali užtrukti metus, kuris greičiau atliktų ūkio darbus, o vairuotojams būtų daugiau komforto.

Išsinuomavę ūkio techniką, turite galimybę kasmet naudotis nauju traktoriumi. Kad ir kokios ambicingos būtų įmonės užmojai, įmonei per sunku nusipirkti bendrosios paskirties traktorių visoms progoms ir gauti reikiamą skaičių traktorių. Traktorių ir kitos technikos nuoma leidžia darbingiausiu metų laiku naudoti įvairias mašinas su skirtingais privalumais ir naudoti tiek traktorių, kiek reikia optimaliam darbui.

Kodėl verta nuomotis traktorius ir kitas ūkio mašinas?

Jei nuspręsite šiais metais savo ūkyje išbandyti visiškai naują sritį, išsinuomokite kitokios galios traktorių arba tokį, kuris leidžia naudoti tam tikrus įrankius. Jei eksperimentas nepavyks, kitais metais seną traktorių galėsite grąžinti be finansinių nuostolių.

Jei dirbate tik kelis hektarus ir nereikia didelės techninės įvairovės, protingiausias sprendimas būtų įsigyti nuosavą traktorių, bet už 15-20 tūkst. Investuoti tūkstančius eurų į patikimą ūkio pagalbininką yra rimtas iššūkis ir įsipareigojimas net ir didesniems ūkiams.

Jokių didelių investicijų ir įsipareigojimų – išbandykite

Traktoriai dar nėra visas ūkiui reikalingų technologijų sąrašas. Įvairiems žemės ir miškų ūkio darbams atlikti ūkininkams reikalingi traktoriai su įvairiais priedais: krautuvai, vejapjovės, plūgai, akėčios, kelių volai ar kiti įrankiai. Vien šių priedų įsigijimas reikalauja nemažo ūkio priežiūros biudžeto. Kol patį traktorių galima išsinuomoti – sutaupysite nemažai pinigų. Be to, tai gali būti psichologiškai ir finansiškai sudėtinga ūkininkams, kurie tik pradeda dirbti su didele pirkimo išsimokėtinai našta. Kas atsitiks, jei ūkis žlugs? Pirmuosius ūkininkavimo metus pradėkite nuomodamiesi ūkio mašiną ir nebijodami įvertinkite savo galimybes. Tai ypač pasakytina apie mažus ūkius ir šeimos verslus, kuriems žemės ūkio technikos prireikia tik mėnesį ar du per metus.

Važinėjame kone kasdien, o traktoriais dažniausiai naudojamės tik žemės ūkio darbų įkarštyje, tad natūraliai jau veikusi technika pradės veikti ne pagal mūsų užgaidas. Blogiausia, kad statistiniai mūsų šalies ūkininkai dažnai naudojasi dešimties metų ar net senesniais traktoriais, nes atnaujinti techniką nelengva. Matote, tik keli plūgų vairuotojai nustojo dirbti ir paskambino meistrui, pranešdami, kad mašinai reikia remonto. Traktoriaus nuoma ne tik išlaisvins jus nuo šių rūpesčių, bet ir sutaupysite tokiose situacijose, nes traktorių nuomojasi traktorių nuomos įmonė. Atsižvelkite į viską ir leiskite savo ūkiui klestėti.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas