Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Ką reikia žinoti apie drabužių priežiūrą?

Mūsų išvaizda vaidina svarbų vaidmenį, kaip mus suvokia kiti. Drabužiai skirti žmogui ne tik apsirengti ir apsisaugoti nuo išorinės aplinkos, jie turėtų jį ir papuošti. Norint, kad visada atrodytumėte gerai, būtina atkreipti didesnį dėmesį į rūbų priežiūrą. Kad laikui bėgant drabužiai išlaikytų pirminį ryškumą, itin svarbu tinkamai juos prižiūrėti skalbimo, lyginimo ir laikymo etapuose.

Įsigydami naują daiktą dažnai susiduriame su jo plovimo problema, nes ne visų drabužių priežiūros sąlygos vienodos. Norint sužinoti, kaip plauti, išdžiovinti ir lyginti daiktą, tereikia pažvelgti į etiketę, kurioje nurodyti įvairūs drabužių priežiūros ženklai. Rasti žymą su simboliais lengva, tačiau teks pagalvoti apie jos iššifravimą. Kaip žinia, rūpestinga ir tinkama drabužių priežiūra prailgina jų tarnavimo laiką ir išsaugo spalvos intensyvumą, formą, medžiagos kokybę. Todėl norint ilgai naudoti įsigytą prekę, svarbu išmokti suprasti skalbimo, džiovinimo, lyginimo ir kitų procesų simbolius bei žymėjimus. Tačiau ne visada viską galima skalbti savarankiškai, daugeliui rūbų tokių kaip šilti paltai ar proginiai rūbai gali būti valomi tik sausuoju būdu norint išlaikyti jų pirminį grožį ir nesugadinti audinio.

Kodėl verta drabužių valymą patikėti profesionalams?

Kai kurių dėmių negalima pašalinti namuose. Taip, ir brangius daiktus iš natūralių audinių geriausia patikėti profesionalams.

Neskubėkite išmesti mėgstamo daikto su dėme. Bus gaila, jei skalbimo mašinoje išskalbta vakarinė suknelė bus sugadinta, nėriniuota palaidinė liks be nėrinių, o brangus kostiumas deformuosis. Drabužių valymas iš gležnų ar storų audinių turėtų būti patikėtas drabužių valymo profesionalams. Profesionalios įmonės valo tekstilę, odą, kailius, užuolaidas, patalynę, kilimus ir visus audinius, kurių nenorite rizikuoti plauti patys.

Sauso valymo metu valymas atliekamas naudojant specialią įrangą, kuri pasižymi švelniu poveikiu, o plovikliai parenkami individualiai. Specialistai atsižvelgia ne tik į audinio sudėtį, bet ir į jo savybes, taip pat į užterštumo laipsnį.

Po profesionalaus valymo daiktai ne tik atrodys švarūs, bet ir nustebins atsinaujinusia spalva. Daugelis daiktų dėl specialaus apdorojimo galės ilgą laiką išlaikyti savo grožį ir formą.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas