Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Automobilių padangos: ką reikia žinoti prieš perkant?

Kiekvienas iš mūsų puikiai žino, kad padangas automobiliui reikia keisti du kartus per metus. Šaltajam sezonui reikia vienų padangų, vasarai visai kitokių. Kiekvienam vairuotojui labai svarbu suprasti, kad padangų keitimas automobiliui turi būti vertinamas rimtai. Nuo padangų tipo priklauso ne tik triukšmo lygis salone, bet ir sukibimo su keliu kokybė.

Viena kaina – viena kokybė

Tarp padangų, kaip ir kitų gaminių, gamintojų yra žinomi vardai – prekės ženklai. Gamintojai atidžiai stebi vieni kitų pasiekimus ir neleidžia konkurentui užimti didelės lyderystės. Sakyti, kad kažkas geresnis, o kažkas blogesnis, nėra visiškai tiesa. Galima sakyti, kad visos padangos yra vienodos, jei lyginate to paties kainų diapazono padangas. Todėl klausimas, kuris gamintojas yra geresnis, nepadės priimti teisingo sprendimo.

Kiekviena prekė turi savo kainą

Padangas suprasti labai paprasta – kuo padangos brangesnės, tuo garsesnis prekės ženklas ir geresnė kokybė. Visi gamintojai siūlo padangų asortimentą skirtingomis kainomis, kad apimtų visą rinką, kas aiškiai parodo jų kokybę. Ne kiekvienas vartotojas yra pasirengęs pirkti brangias padangas, kaip ir ne visi vairuoja prabangius automobilius.

Padangas rekomenduojama rinktis iš dydžių, kuriuos rekomenduoja Jūsų automobilio gamintojas.

Nesilaikant šių rekomendacijų, gali pablogėti jūsų automobilio valdymas, taip pat gali susigadinti pačios padangos.

Montuojant padangą, kurios plotis ar aukštis didesnis nei rekomenduojama: ji gali ypač sukant vairą trintis į fiksuotas kėbulo dalis arba pakabos svirtis.

Jei sumontuosite mažesnio pločio ar aukščio padangą: automobilis taps standesnis, padidės ratlankio pažeidimo tikimybė, padidės visų pakabos mazgų ir guolių apkrova.

Rekomenduojamus jūsų transporto priemonės padangų dydžius galite rasti transporto priemonės vadove arba tokiose vietose kaip kuro pildymo angos durelės arba lipdukas ant durelių šono. Taigi gamintojo rekomenduojamų dydžių padangų pirkimas yra jūsų saugumo garantija. Prie didžiausio skersmens yra raidinis ir skaitmeninis kodas, kuris yra pradinė informacija. Būtent pagal tai galite nustatyti, ar šią padangą galima montuoti jūsų automobilyje.

Toliau automobilių padangos pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir finansinių galimybių. Iš esmės manoma, kad galingesnis ir greitesnis automobilis turėtų būti komplektuojamas su platesnėmis padangomis. Ir atvirkščiai, nėra prasmės dėti plačias padangas automobiliui, kurio variklis yra mažas.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas