Biliūnų kaime ugnis išplito iki pat namų.

Kriminalai, Naujausi

Žolės gaisrai kelia didžiulę grėsmę pastatams ir kitam turtui

Saulėtomis ir sausomis praėjusios savaitės dienomis didžiulę grėsmę kėlė žolės gaisrai. Juos Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai skubėjo gesinti šešis kartus.

Kovo 30-ąją pranešta, kad Pivonijos seniūnijos Biliūnų kaime, maždaug už 10 metrų iki namo, dega šiukšlynas. Gali užsidegti šalia stovintis apleistas automobilis, malkinė. Kai atvyko ugniagesiai, jau liepsnojo medinis garažas ir prie jo sukrautos atliekos. Garažas sudegė, išsilydė rąstinio apmūryto namo plastikinės sienos dailylentės. Apdegė ir sulieta vandeniu apie 5 kub. metrai malkų. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo dėl neatsargaus žmonių elgesio deginant šiukšles.

Panašus gaisras gesintas ir Vidiškių seniūnijos Liūnelių kaime. Ugniai pagriebus žolę, liepsnos artėjo link pastatų. Laimei, ugniagesiams pavyko juos apsaugoti.

Kalbėdamas apie įvairiose rajono vietovėse kylančius žolės gaisrus Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas pastebėjo, jog tyčinių žolės deginimo atvejų pastaraisiais metais pastebimai mažėja. Dažniausiai žolė užsidega ir ugnis išplinta dėl gyventojų neatsargumo. Šį pavasarį keli rajono gyventojai jau nubausti už bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių reikalavimo nesilaikymą.

„Visą balandžio mėnesį mūsų tarnybos pareigūnai po darbo valandų rengs reidus, lankysis pačiose atokiausiose rajono vietovėse, kad užbėgtų už akių žolės deginimo gaisrams, kurie dažnai padaro labai didelių nuostolių, netgi pasiglemžia gyvybes“, – kalbėjo viršininkas.

Kovo 31-ąją Ąžuolų g. ir Uosių g. sankryžoje esančioje aikštelėje degė konteineris. Atvykus gaisrininkams vienas plastikinis šiukšlių konteineris jau skendėjo ugnyje, šalia buvę du apsilydė.

Kovo 30-ąją gelbėtojai vyko gelbėti Ukmergėje esančiuose namuose kambaryje užsidariusio ir nieko neįsileidžiančio vaiko. Atlaisvinus užstatytas duris suteikta reikalinga pagalba.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotraukos

Liūnelių kaime liepsnos artėjo link pastatų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas