Solidarizuodamiesi su ukrainiečių tauta ukmergiškiai uždegė fakelus.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergėje surengta palaikymo Ukrainai akcija

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Rusijai užpuolus Ukrainą, ketvirtadienio pavakarę į ukrainiečių palaikymo akciją „Laisvė šviečia“ susibūrę ukmergiškiai pasmerkė neteisėtus karinius veiksmus ir ragino pasaulio politikus dėti visas pastangas sprendžiant susidariusią situaciją.

Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis, deglais ir kita tautine atributika nešini žmonės rinkosi Kęstučio aikštėje, prie Nepriklausomybės paminklo „Lituania Restituta“. Nuskambėjus Lietuvos ir Ukrainos himnams, į susirinkusiuosius kreipėsi rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Solidarizuodamasis su Ukrainos tauta jis visų ukmergiškių vardu žadėjo šiai šaliai paramą ir pagalbą bei pasmerkė Rusijos agresiją. R. Janickas sakė, jog vasario 24-osios rytą rajono savivaldybė išsiuntė elektroninį laišką mūsų ilgamečiui partneriui Ukrainoje – Podolės Kameneco miesto vadovui, siūlydama pagalbą. Sulaukta ir atsakymo, kuriame dėkojama už palaikymą ir prašoma aptarti paramos galimybę, teiraujamasi, ar būtų įmanoma Ukmergėje priimti evakuotus asmenis.

R. Janickas klausė susirinkusių žmonių, ar jie galėtų apgyvendinti karo pabėgėlius. Taip pat rajono meras užsiminė apie išaugsiantį kraujo donorų poreikį ir paragino ukmergiškius pagal galimybę padėti nuo brutalios agresijos nukentėjusiems žmonėms.

Vėliau susirinkusiųjų kolona patraukė prie Šventosios upės pakrantėje įrengto dviračių ir pėsčiųjų tako, kuris pavadintas mūsų miesto partnerio – Podolės Kameneco miesto vardu. Čia skambėjo ukrainietiškos dainos, buvo uždegta dešimt aukurų.

Podolės Kamenecas – tai vienas iš pirmųjų Ukmergės miestų-partnerių, su kuriuo dar 1991 metais buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Partnerystė ir bendradarbiavimas vyksta kultūros, socialinėje, sveikatos, turizmo srityse.

2012 m. prie Šventosios pakrantės įkurtas 800 metrų ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas pavadintas Podolės Kameneco vardu.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • To Asta :
    Teisingai! Nepamirskim kad ir Lietuvoj siai dienai tas pats!
  • Asta :
    Pazystu labai daug rusu, taciau jie yra taikus geri zmones ir jokio karo jie nenori. Jus viena karta skirkit paprastus zmones nuo ju debiliskoos valdzios
  • Ramunas :
    Labai idomu butu pamatyt kaip gi ta amerika ateitu i pagalba, net siai dienai skaitomes draugai o darbo vizu net neisduoda nebent zalia korta islosi. Jei uzsibuni ilgiau negu 6 menesiai i sali nebeisileidzia. Tai ar cia draugai skaitosi?
  • ///\\\ :
    O kaip su KGB meru ... Ir kitais KGB statitiniais? spektaklis liaudziai, o darbas nukreiotas pries ja ...
  • As_Jemelei :
    Susiktas ruskiu troli: idi n****i!!!!
  • 👕 :
    siūlau nevazinet kaliningrado taksi
  • Jemelia :
    Tiesiog nuostabu! palaikom Ukraina, keikiam Rusija, o tikrajam sio karo kaltininkui Amerikai lendam į subinę, kai su kaimynais Baltarusais ir Rusais reik bizni daryt pinigus uzsidirbt, o ne kiekvieną dieną sankcijom grasint
  • Kaimu kaimas :
    Kaimas lieka kaimu ...
  • Xxxx :
    Konservatore palaikyme su telefonu savo reikalus tvarko, grazu! "Pagarba" ir "palaikymas" ...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas