Viešoje erdvėje išplatintos vienoje mokykloje vaikams gaminamų patiekalų nuotraukos sulaukė didelio atgarsio.

Aktualijos, Naujausi

Mokyklų valgyklose tiekiamas maistas turi būti kokybiškas, skanus ir sveikas

Ukmergės rajono savivaldybės administracija, atsižvelgdama į viešoje erdvėje paskelbtą informaciją dėl neskanaus ir nekokybiško maisto Užupio pagrindinėje mokykloje, skubiai ėmėsi veiksmų ir priemonių.

Buvo gautos ir įvertintos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamento (VMVT) š. m. sausio 19 dieną atlikto patikrinimo Užupio pagrindinėje mokykloje išvados, maitinimo paslaugų kokybės teikimo klausimas aptartas rajono švietimo įstaigų direktorių pasitarime, o su maitinimo paslaugos teikėju – VšĮ „Bruneros“ kalbėta apie maisto kokybės gerinimo galimybes.

Nors atliktame minėtos mokyklos maitinimo paslaugų patikrinimo akte VMVT esminių pažeidimų nenurodo ir įvardija, jog šis „ūkio subjektas atitinka maisto higienos ir kitus reikalavimus bei vykdo savikontrolės sistemą“, bendru sutarimu ir atsižvelgiant į netrukus įvyksiančių mokinių ar jų tėvų apklausų rezultatus, nuspręsta kreiptis į maitinimo paslaugos teikėją dėl valgiaraščių koregavimo.

Artimiausiu metu elektroninių dienynų sistemoje mokyklos išplatins trumpą apklausą dėl nemėgstamų patiekalų pakeitimo. Kai patiekalai bus pakeisti, savivaldybės administracija kreipsis į VMVT dėl pakartotinių patikrinimų mokyklų valgyklose organizavimo.

„Norime ir sieksime, kad mūsų vaikai mokyklose valgytų kokybišką, skanų ir sveiką maistą. Nors, reikia pripažinti, kad mokykloje nėra „kaip namie“, tačiau vaikai mažų mažiausiai turi džiaugtis čia esančių valgyklų tiekiamu maistu. Jis turi būti geras, o net toks, nuo kurio vaikai tik raukosi ir lieka alkani“, – rašoma www.ukmerge.lt.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • //// :
    Jo net nedaveza iki ligonines ir ligoniu!!!!!
  • Tikrinti :
    Ar maistas nėra išsinešamas tašėmis į namus! O užfiksavus bausti ir mesti iš darbo!!!!!
  • Xxxx :
    O kaip ligoninei maitinami ligoniai? Ausvicas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas