Naujausi, Nuomonių telefonas

Skundėsi dėl gatvės apšvietimo

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Elektroniniu paštu gavome Deltuvos miestelio gyventojos laišką. Jame moteris skundėsi dėl Gėlių gat-vės apšvietimo.

„Paskutinę praėjusių metų dieną, gruodžio 31-osios vakare, visose Deltuvos miestelio gatvėse įsijungus apšvietimui, Gėlių gatvė liko skendėti tamsoje. Apie 19 valandą susisiekiau su Deltuvos seniūnijos seniūnu Gintaru Radzevičiumi, nes norėjau paklausti, kur kreiptis dėl šios situacijos. Juk artėjo šventinė naktis, kai žmonės noriai eina į lauką, stebi fejerverkus, grožisi pasipuošusiais kiemais, pramogauja… Tačiau pokalbio metu seniūnas rodė savo susierzinimą, liepė sėsti prie stalo ir niekur neiti iš namų. Supratau, kad gedimo niekas nelikviduos, o iš namų teks neeiti ir visą savaitgalį. Kur kreiptis dėl sugedusio gatvės apšvietimo jis nepasakė. Skambinau į ESO, tačiau įmonės atstovai teigė, kad savivaldybės gat-vių apšvietimo gedimai – ne jų kompetencijoje.

Lempos Gėlių gatvėje įsižiebė tik sausio 4-osios vakarą. Bet šis stebuklas truko neilgai. Po kelių dienų, sausio 8-ąją, gatvėje vėl buvo tamsu…

Galbūt pasikartojantys gedimai nėra atsitiktinumas? Gal taip taupomos seniūnijos lėšos? Dar spalio mėnesį seniūnas sakė, kad Kalėdų ir Naujųjų metų naktį bus įjungtas apšvietimas visoje Deltuvoje, kad žmonės galėtų saugiai grįžti namo…“ – priekaištus žėrė miestelio gyventoja. Ji taip pat skundėsi, kad apšvietimo nėra ir kapinėse.

Deltuvos seniūnas G. Radzevičius patvirtino, jog gruodžio 31-ąją dėl gedimo elektros linijoje išties buvo sutrikdytas Gėlių gat-vės apšvietimas. Pasak seniūno, seniūnijos apšvietimo tinklus prižiūri samdoma bendrovė – UAB „Ukmergės versmė“. „Kadangi bendrovės atstovai išeiginėmis dienomis nedirba, jie gedimą pašalino po švenčių, – situaciją komentavo seniūnas. – Gedimas valdymo spintoje pasikartojo ir sausio 8-ąją, bet po kelių dienų viskas buvo sutaisyta. Sutrikimų pasitaiko visur, niekas nuo to neapsaugotas.“

G. Radzevičius neneigė, jog skambinusiai deltuviškei naujametinę naktį siūlė praleisti namuose, bet nenorėjo sutikti su moters teigimu, kad buvo žadėjęs šv. Kalėdų ir Naujųjų metų naktį apšvietimą palikti visose miestelio gatvėse. Pasak seniūno, tokio pažado nebuvo, nes niekas iš Deltuvos gyventojų to net neprašė.

„Gatvių apšvietimas seniūnijos gyvenvietėse įjungiamas ir išjungiamas vadovaujantis rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pasirašytu įsakymu: ryte lempos įsižiebia nuo 6 valandos ir kai prašvinta, automatiškai išsijungia, vėliau įsijungia temstant ir dega iki 23 valandos“, – kalbėjo seniūnas.

Jis pridūrė, kad iki miestelio kapinių nėra nutiesti elektros tinklai, be to, nėra reikalo „apšviesti laukus“.

„Lapkričio 1-ąją įjungiame lempą prie takelio. Kitomis dienomis kapinių lankymas pagal taisykles numatytas tik šviesiu paros metu, todėl vakare ar naktį nėra reikalo ten eiti“, – teigė G. Radzevičius.

Skaitytojos nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Deltuva :
    "Jis pridūrė, kad iki miestelio kapinių nėra nutiesti elektros tinklai" Iš kur jis nukrito, kad nežino, jog iki kapiniu elektros tinklai nutiesti ir stulpai su lempomis pastatyti jau labai senai. Kai seniūnu dirbo Salvijus, tai apšvietimas visada būdavo įjungtas per lapkričio 1d. naktį iki pat kapinių ir kapinių aikštelė būdavo apšviesta. , Per Kalėdas ir N. metus apšviestas visas miestelis būdavo per naktį. Ne pirmi metai dirba, o nežino..... Vot tap.
  • Blin :
    Supratote? Nera reikalo ten eiti ... toj ir valgyt nustot lieps ... mastyt, galvot. O kaip del zmogaus teisiu?
  • Kai :
    Vergai tyli! Reiskes patenkinti! Bus dar blogiau.
  • kristina :
    Pasileje Aukstaiciu gatveje viena lempa nedega ir visi metai niekas nesutvarko,kiek dar laukti apsvietimo.
  • //// :
    O kaip del miesto apsvetymo .... baisu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas