Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Patvirtintas naujas specialusis planas

Posėdyje Tarybos nariai patvirtino keičiamą Ukmergės rajono savivaldybės vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialųjį planą.
Naujas dokumentas buvo priimtas dėl to, kad reikėjo nustatyti aglomeracijas ir viešojo geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo plėtrai reikalingas teritorijas, geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros prioritetines kryptis, nurodyti šios infrastruktūros plėtros įgyvendinimo etapus (eigą, eiliškumą) ir finansavimą, siekiant, kad visi rajono gyventojai gautų saugos ir kokybės reikalavimus atitinkantį geriamąjį vandenį ir nuotekų tvarkymo paslaugas arba turėtų galimybę individualiai apsirūpinti geriamuoju vandeniu ir (arba) individualiai tvarkyti nuotekas.
Specialiojo plano sprendiniuose buvo nustatyti penki prioritetai: aglomeracijai priskirti teritorijas, kuriose gyvenančių žmonių skaičius 25 ir daugiau/ha; aglomeracijai priskirti teritorijas, kuriose gyvenančių žmonių skaičius 15-25 gyv./ha ir investicijų suma, tenkanti vienam prie centralizuotos nuotekų surinkimo sistemos prijungtam gyventojui neviršija 3 000 eurų; aglomeracijai priskirti teritorijas, kuriose gyvenančių žmonių skaičius 15-25 gyv./ha ir investicijų suma, tenkanti vienam prie centralizuotos nuotekų surinkimo sistemos prijungtam gyventojui viršija 3 000 eurų; teritorijos, kuriose gyventojų tankumas nepakankamas, t. y. jose gyvenančių gyventojų skaičius mažesnis už 15 gyv./ha, nepriskirtinos aglomeracijoms; pramonės ir sandėliavimo paskirties teritorijos, kurios gali būti vystomos 10 metų bėgyje.
Atsižvelgus į minėtus prioritetus, buvo įvertinti miesto aglomeracijos nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros kaštai.
Į Ukmergės rajono viešojo geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo teritoriją įtraukiamos savivaldybės teritorijos, atitinkančios nors vieną iš šių kriterijų: geriamuoju vandeniu aprūpinama ir (arba) nuotekų tvarkymo paslaugos teikiamos ne mažiau kaip 50 asmenų, deklaravusių gyvenamąją vietą šioje vietovėje; yra savivaldybei arba savivaldybės valdomai įmonei priklausanti naudoti tinkama geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo infrastruktūra; teritorijų planavimo dokumentuose nustatytos urbanizuotos ir (arba) urbanizuojamos teritorijos, t. y. pastatais užstatytos miestų, miestelių, kompaktiškai užstatytų kaimų teritorijos arba bendruosiuose planuose numatomos kompaktiškai pastatais užstatyti teritorijos.
Atsižvelgiant į aukščiau paminėtus kriterijus, Ukmergės rajone nustatoma 40 viešojo geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo teritorijų, kuriose numatytas centralizuotasis geriamojo vandens tiekimo ir (ar) nuotekų tvarkymas: Antakalnio, Antakalnio III, Atkočių, Balelių, Dainavos, Daumantiškių, Deltuvos, Jakutiškių, Jasiuliškio, Juodausių, Kančiškių, Krikštėnų, Samantonių, Laičių, Laumėnai, Lėno, Leonpolio, Liaušių, Lyduokių, Obelių, Pabaisko, Pageležių, Pamūšio, Petronių, Rečionių, Siesikų, Šešuolių, Šventupės, Taujėnų, Tolučių, Tulpiakiemio, Ukmergė, Užupušių, Valų, Veprių, Vidiškių, Virkščių, Žeimių, Želvos, Žemaitkiemio. Likusiose viešojo geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo teritorijose gyventojai gali individualiai apsirūpinti geriamuoju vandeniu ir (arba) individualiai tvarkyti nuotekas.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • XXXX :
    Grynais prisidet zmonems tikiuosi nereikes, tada taps visi bendrasavininkais. Nuosavybes dokumentus tegu ruosia kv. kas duos pinigus pagrindiniam ivadui.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas