Nuomonių telefonas

Iš garažų sklindantis triukšmas erzina gyventojus

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Į redakciją skambinęs Pivonijos mikrorajono gyventojas piktinosi Dariaus ir Girėno gatvėje esančių garažų savininkais. Pasak vyriškio, ten nuolat girtaujama, triukšmaujama, užsiimama nelegalia veikla.

„Tų garažų savininkai ar nuomininkai susirenka tik po darbų bei savaitgaliais ir užsibūna ten iki vidurnakčio ar dar ilgiau, – pasakojo laikraščio skaitytojas. – Dabar karšti orai, daugiabučių langai atidaryti, todėl girdisi visi garsai, šūkaliojimai. Patys sudrausminti girtaujančių nedrįstame, nes jie kompanijoje būna agresyvūs. Poilsio dienomis ten veikla prasideda nuo ankstaus ryto – apie 5–6 valandą kažką jau brūžina, trina, kala… Ir visa tai tęsiasi jau ne vieneri metai. Rudenį, pavasarį ir žiemą negalėdavome atsidaryti langų, nes nuo garažų sklisdavo pačių įrengtų krosnių dūmai, deginamos plastmasės smarvė.“

Vyriškis sakė, jog tuose garažuose yra ir legaliai dirbantys autoservisai, tačiau jie nepatogumų aplinkiniams gyventojams nesukelia, nes veikia tik darbo valandomis. Tačiau yra ir tokių, kurie garažų kooperatyve vos ne namus įsirengę ir užsiima visokiais neaiškiais darbeliais.

Mikrorajono gyventojas norėjo sužinoti, kaip pažaboti garažuose įsigalėjusią savivalę. „Manau, jog ten apsilankyti turėtų ir priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, ir policija, ir kitų institucijų atstovai“, – savo mintimis dalijosi skambinusysis.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas paaiškino, jog priešgaisrinę saugą reglamentuojantys teisės aktai leidžia iki 4 m aukščio grindų altitudės garažų pastatuose įrengti šildymo sistemas, naudojančias kietąjį kurą. „Šių sistemų šildymo įrenginiai ir dūmtraukiai turi atitikti „Šildymo sistemų, naudojančių kietąjį kurą, gaisrinės saugos taisyklės“ reikalavimus. Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktų reikalavimus garažų paskirties pastatai nepatenka į Priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų periodiškai tikrinamų objektų sąrašą. Tokių objektų priešgaisriniai techniniai patikrinimai atliekami tik esant Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatyme nurodytiems neplaninių patikrinimų pagrindams“, – teigė D. Vyšniauskas. Pasak jo, už statinių naudojimą pagal jų paskirtį, viešąją tvarką, aplinkos oro teršimo, už neteisėtos ūkinės, komercinės ar profesinę veiklos vertimosi kontrolę, pagal savo kompetencijas, atsakingos rajono savivaldybės, policijos komisariatai, aplinkos apsaugos inspekcijos ir kitos institucijos.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus, komentuodamas ukmergiškio nusiskundimą, patikino, kad policija iki šiol nebuvo gavusi pranešimų apie tokio pobūdžio veiklas. „Patruliuodami atkreipsime dėmesį į minėtuosius garažus“, – pažadėjo V. Butkus. Pareigūnas paragino gyventojus, kuriems trukdo triukšmas, apie tai pranešti paskambinus telefonu 112.

Reagavimo skyriaus viršininkas taip pat priminė, jog Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsnis (Viešosios rimties trikdymas) numato, kad „šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • UAB nepraeik pro saly :
    Ir as ten buvau ….alu - midu geriau…ir plastmases deginau kad tu ozy greiciau dukstynon isvaziuotun kojomis u prieki

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas