Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Dvoko šaltinis liko nenustatytas

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Šį trečiadienį miesto gyventojai visą dieną skirtingose vietose jautė smarvę. Žmonės skambino, teiravosi, kas galėjo nutikti, iš kur sklido tas dvokas… „Gal savivaldybėje kas nors ką nors apie tai žino, nes dabar sklando įvairios versijos”, – kalbėjo ukmergiškė, tikėdamasi sulaukti informacijos apie nemalonaus kvapo šaltinį.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilija Grabauskienė sakė, jog anksčiau su savivaldybės administracijos atstovais buvo derinami laukų tręšimo planai, o dabar ūkininkai juos pateikia tik kontroliuojančiai institucijai paprašius. „Visa tai yra Aplinkos apsaugos departamento žinioje. Galime tik spėti, kad kažkoks ūkininkas ar žemės ūkio bendrovė organinėmis trąšomis tręšė savo laukus. Dėl to po miestą ir jo apylinkes plačiai pasklido smarvė. Laimei, kad tai tetruko tik vieną dieną”, – svarstė V. Grabauskienė.

Ji pridūrė, kad laukų tęšimas turi būti vykdomas remiantis reikalavimais. „Draudžiama mėšlu ir (ar) srutomis tręšti dirvą nuo lapkričio 15 d. iki kovo 20 d. ir nuo birželio 15 d. iki rugpjūčio 1 d., išskyrus pūdymus, pievas, ganyklas ir plotus, kuriuose bus auginami žiemkenčiai. Kukurūzų pasėlius draudžiama tręšti nuo liepos 10 d. iki rugpjūčio 1 d. Taip pat draudžiama skystuoju mėšlu ir (ar) srutomis tręšti šeštadieniais, sekmadieniais, valstybinių švenčių dienomis arčiau kaip 100 m atstumu nuo gyvenamojo namo be gyventojo rašytinio sutikimo, kuris gali būti pateiktas ir elektroninėmis ryšio priemonėmis (el. paštu arba trumpąja žinute); arčiau kaip 300 m atstumu nuo urbanizuotos teritorijos ribos be seniūnijos seniūno rašytinio sutikimo, kuris gali būti pateiktas elektroninėmis ryšio priemonėmis“, – aiškino vedėjo pavaduotoja.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Javtokas :
    Levampolio vištynas, arba valymo įrengimai, kokie dar čia detektyvai! Nejuokink moterie, nedirbi savo darbo!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas