Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Patarimai, kaip aprengti vaikus į mokyklą

Visiems tėvams norisi, kad atžalos mokykloje jaustųsi kuo komfortiškiau – nors tai susideda iš daugybės skirtingų aspektų, tinkamai parinkta apranga šiuo atveju taip pat atlieka svarbų vaidmenį. Ji turi ne tik atitikti sezoną, bet ir patikti bei tikti atžaloms, garantuodama visapusišką judėjimo laisvę. Visgi, nors reikalavimų yra pakankamai daug, juos visus tikrai įmanoma suderinti. Apie naujų mokslo metų garderobą verta pradėti galvoti jau dabar – tam, kad naujuosius pirkinius išsirinktumėte dar paprasčiau, siūlome vadovautis žemiau pateiktais patarimais.

Pirmenybę visuomet teikite komfortui

Madingas drabužių derinys neabejotinai atrodys žaviai, tačiau labai svarbu, kad tokia apranga atžaloms būtų patogi. Ne paslaptis, kad jų kasdienybė yra kur kas judresnė, tad turėtumėte įsitikinti, jog su parinktais drabužėliais jie galės visiškai nevaržyti savo judesių. Kiekvienas rūbas turėtų būti toks, su kuriuo patogu lipti, bėgti ar sėdėti. Taip pat reikėtų įsitikinti, jog lengvai atsitraukia visi užtrauktukai (kuo jų mažiau, tuo geriau), o pati medžiaga yra lengvai skalbiama ir prižiūrima – tikėtina, kad dėmių atžaloms nepavyks išvengti.

Kalbant apie medžiagas, pirmenybę reikėtų teikti gerai kvėpuojantiems ir maloniai prie odos besiliečiantiems audiniams, kadangi vaikų oda neretai būna ne mažiau jautri nei kūdikių. Dažniausiai patariama rinktis medvilninius drabužius, tačiau tikrai surasite ir kitų panašių alternatyvų.

Pasitelkite drabužių sluoksniavimą

Mūsų šalies klimatas yra ganėtinai nepastovus, todėl net ir tuomet, jei ryte už lango šviečia saulė, tai dar nereiškia, kad vakare nesulauksime kritulių. Siekiant užtikrinti atžalų komfortą, svarbu pasirūpinti, jog jų rūbeliai būtų pritaikyti įvairioms situacijoms, tad šiuo atveju geriausia bus juos sluoksniuoti. Jei vaikas turės papildomą lengvesnį švarkelį ar susagstomą megztinį, priklausomai nuo oro sąlygų ir veiklos, jis pats galės kontroliuoti savo šilumos lygį. Be to, tai užtikrins ir didesnę judėjimo laisvę tuomet, kai prasidės nevaržomos linksmybės.

Leiskite vaikams rinktis ir eksperimentuoti

Vaikai į mokyklą keliaus kur kas mieliau, jei dėvės jiems patiems patinkančius rūbus, tad nesuklysite, jei atžalas įtrauksite į jų pasirinkimo procesą. Kadangi drabužiai labai dažnai pasirenkami internetu, Jūs iš anksto galite atrinkti kelis pagrindinius kriterijus atitinkančius rūbus, o po to iš jų leisti pasirinkti vaikams. Tuomet jie jausis taip, tarsi patys būtų priėmę sprendimą. Nereikėtų varžyti ir jų noro patiems kurti rūbų derinius: kai kurie mažyliai jį gali išreikšti pakankamai anksti. Pirmieji tokie eksperimentai gali būti ne visai sėkmingi, tačiau jei pabandysite vaikams atsargiai patarti, kartu prieisite prie žavingų kompromisų.

Vaikams taip pat reikėtų perleisti ir kuprinės pasirinkimą. Šie aksesuarai kartu su vaikais į mokyklą kartais keliauja ne vienerius metus, todėl labai svarbu, kad jie atžaloms iš tiesų patiktų. Vaikams skirtos kuprinės pasižymi ryškiomis spalvomis, o neretai yra dekoruojamos ir įvairiais jiems puikiai pažįstamais personažais – spauskite čia, jei norite jas apžiūrėti.

Nepersistenkite

Nors ir norisi, kad mūsų atžalos kiekvieną dieną mokykloje atrodytų nepriekaištingai, nereikėtų persistengti ir kasdien jų aprengti tarsi į šventę. Dar kartą prisiminkite pirmąjį patarimą ir labiausiai koncentruokitės į atžalų komfortą bei judėjimo laisvę, o puošnius rūbelius palikite ypatingoms progoms.

Taip pat pravartu iš anksto nusistatyti biudžetą ir tiksliai jo laikytis. Ne paslaptis, kad vaikai pakankamai sparčiai auga, todėl nėra prasmės pirkti pačių brangiausių drabužėlių. Tuo labiau, kad stilingą ir kokybišką aprangą tikrai įmanoma įsigyti ir plačiai neatveriant piniginės. Tokių pasiūlymų mažyliams visuomet turi Pigu.lt el. parduotuvė.

Nepamirškite avalynės

Batų pasirinkimas yra lygiai toks pats svarbus, kaip ir drabužių. Šiuo atveju ir vėlgi reikėtų koncentruotis į patogumą, atsižvelgti į metų laiką ir nepamiršti pasiteirauti atžalų nuomonės. Žemesnių klasių mokyklinukams labiau tiks raištelių neturinti avalynė – nors anksčiau ar vėliau jiems teks perprasti jų rišimosi technikas, su tokiais batukais jie judės paprasčiau ir netgi saugiau.

Atkreipę dėmesį į visus šiuos patarimus, daug lengviau suformuosite vaikų mokyklinį garderobą. Šiuo atveju daugiausiai dėmesio reikia skirti komfortui, tačiau lygiai taip pat nepamiršti apie stilių bei praktiškumą – rinktis dabar tikrai yra iš ko, tad neteks ilgai ieškoti visų šių savybių derinių.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas