Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip susikurti tobulą obuolių pyrago receptą?

Bene pats populiariausias ir mylimiausias lietuvių virtuvėse kepamas gardėsis – obuolių pyragas. Visgi, dažnai išmokę vieną receptą, jį visur ir naudojame, bijome eksperimentuoti, o rezultatas ragautojams jau būna pabodęs ir nebesusilaukia tiek liaupsių. Todėl labai svarbu išbandyti kažką naujo, norint atrasti idealų saldųjį šedevrą, net jei tai ir būtų labai mažas pokytis.

Obuolių rūšis

Kepant pyragus ar kitus kepinius, galvojame, kad obuoliai yra tiesiog obuoliai. Iš tiesų, jei turite mylimą ir tradicinę pyrago kepimo eigą, kurios nenorite keisti, pats paprasčiausias pokytis – pakeisti obuolių rūšį. Galite pasirūpinti tokia įvairove iš anksto – pasisodinkite savo sode naujų, skirtingų veislių obelų. Užsiaugintus vaisius sandariai laikykite vėsioje vietoje – plastikinės dėžės obuoliams yra puikus ir praktiškas pasirinkimas. Bendrai, tokios dėžės obuoliams bei kitiems vaisiams yra būtinybė, nes plastiko nepuola kenkėjai. Taip išsaugosite šviečius bei skanius obuolius, garantuojančius pavykusį kepinį. Jei visada naudojote vien saldžius obuolius, pabandykite juos pakeisti į rūgštesnius. Arba idealiausias variantas yra sumaišyti skirtingas dvi rūšis – taip bus išgaunamas naujas ir daug žadantis derinys, glostantis Jūsų ir svečių gomurius.

Papildomi priedai

Virtuvėje neretai tenka improvizuoti ir gaminti patiekalus iš to, kas yra spintelėse ir šaldytuve. Tuo atveju, kai ruošiamės kepti kokį nors saldumyną pasilepinimui, specialiai važiuojame apsipirkti, peržiūrime galybę receptų ir idėjų internete. Galima elgtis ir paprasčiau – nepersistenkite ir apsidairykite aplinkui. Galbūt šaldytuve liūdi vienišas varškės pakelis, kuriam artėja galiojimo pabaiga. Laisvai galima prikelti jį antram gyvenimui kepant obuolių pyragą. Spintelėje gausu pradėtų, bet neužbaigtų riešutų įpakavimų? Sukapokite saują mylimų riešutų ir pyragas įgaus spalvingo traškumo. Galų gale, patiekite įprastai kepamą obuolių pyragą šeimos nariams, bet pagardinkite jį vaniliniais ledais. Tikėtina, kad kažkuris paklaus, ar tai koks nors naujas obuolių pyrago receptas ir nė nenujaus Jūsų gudrybės.

Metodika

Juk beveik visada kokybė nugali kiekybę. Ta pati taisyklė galioja net kepant obuolių pyragą – pakeičiant kai kuriuos nusistovėjusius įpročius ir įdedant daugiau pastangų, rezultatas tikrai gali maloniai nustebinti. Tarkim, esame įpratę supjaustyti obuolius, juos paruošti sumaišant su cinamonu bei cukrumi ir įkrėsti ant tešlos. Geriau yra juos sudėlioti, nepaliekant masyvių tarpų, kad tolygiau iškeptų visuma ir nesusmegtų plonas viršutinis tešlos sluoksnis. Taip pat, jei ruošiate pyragą su sviestine tešla (idealiausia, kad šaltai laikoma turi būti net 3 valandas), išklotą ant kepimo indo ją pravartu aptepti kiaušinio plakiniu prieš pilant ar dedant obuolių įdarą. Taip skystis susidaręs nuo obuolių per daug nesuminkštins tešlos sluoksnio, o pyragas bus puikiai pavykęs.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas