„Murano“ modulinė stogo danga.

Įvairūs

Kokią stogo dangą pasirinkti?

Kiekvienas žmogus turi namus, nes privalo turėti vietą, kurioje apsistoja. Kaip žinome, namas negali stovėti be stogo, nes stogas jo pagrindinė sudedamoji dalis. Jis apsaugo visus daiktus ir žmones, kurie yra name, nuo oro sąlygų. Todėl pasirinkti stogo dangą yra atsakinga užduotis, ji nulems gyvenimo komfortą ir saugumą bei jūsų namų gyvenimo trukmę dešimtmečiams.

Stogo plokštės skirstomos į tris kategorijas:

  • „Budmat“ moduliniai stogo dangos lakštai yra patogūs, nes lakštus lengva montuoti ant stogo – jie klojami kaip puzlės detalės, yra mažo dydžio (maždaug 1190×736 mm) ir lengvos. Be to, namo stogas paprastai montuojamas ant padėklo, o tai gali supaprastinti ir sumažinti tvarkymo išlaidas. Lakštai turi savaime sureguliuojamas, gamykloje pagamintas tvirtinimo angas ir griovelius (patentuotas „Budmat“ sprendimas), todėl juos ant stogo galima montuoti paprastai, greitai ir tiksliai. Nesvarbu, ar reikia pakeisti lakštą, ar norite uždengti naujai pastatytą pastatą išlaikant bendrą sodybos stilių – iš pardavėjo visada nusipirksite tos pačios spalvos ir formos lakštus. Moduliniai „Budmat“ stogai yra įvairių formų. Pirmasis „Venecja“ gaminys labai tinka klasikiniams pastatams, nes yra paprastas, gražus ir rafinuotas. „Murano“ danga tinka šiuolaikiškiems pastatams su drąsiu dizainu, nes tai yra išskirtinė danga, kuri atkreipia kiekvieno dėmesį.  „Rialto“ išsiskiria technologinėmis naujovėmis, stiliumi ir nesenstančia elegancija. Beje, dėkle telpa iki 352 „Rialto“ lakštai, kurių plotas yra iki 283 kvadratinių metrų. „Bella Sara“ danga turi mažiausią lakštą (1 184×735 mm) iš visų „Budmat“ modulinių dangų, todėl tai yra ekonomiškiausias stogo įrengimas, o dėkle yra 350 lakštų, užimančių beveik 282 kvadratinių metrų plotą.

„Budmat“ moduliniai stogo dangos lakštai.

  • Banguoti lakštai, visų itin pamėgti ir stilingi, bet per daug neišsišaukiantys, dėl to tinka kiekvienam namui. Tai saugi beasbestinė stogo danga, pagaminta iš cemento, kalkakmenio, celiuliozės, vandens ir asbestą pakeitusio polivinilo acetato (PVA). Pluoštinis cementas yra ypač patvarus ir atsparus aplinkos poveikiui, todėl ši danga gali ilgai apsaugoti stogą ir turi gražią išvaizdą be papildomos priežiūros. Lakštinė medžiaga purškiama naudojant giluminę ir vienodą purškimo technologiją, suteikiant 30 m. garantiją. Lakštai gali sugerti drėgmę, todėl po jais nesusidarys kondensatas. Dėl aukštų pakopų stogui reikia mažiau medienos, o tvirtinimo elementų kaina yra maža (2–5 vnt. / M²). Kadangi lakštas pritvirtintas prie aukščiausio taško, sumažėja vandens patekimo po danga galimybė. Tai itin geras sprendimas, jei norisi apsisaugoti nuo drėgmės ir pelėsio. Itin drėgnose vietovėse, ar namuose prie jūros, ežero, geriausia rinktis banguotus lakštus, nes vaizdas bus ne tik gražus, bet ir patvarus, namuose dėl drėgmės tikrai neatsiras nemalonių kvapų ir pelėsio.
  • Egzistuoja dvi molinių čerpių rūšys – itin paplitusios keraminės čerpės bei mažiau žinomos klinkerio čerpės. Vizualiai jos beveik nesiskiria, tačiau skiriasi jų techninės charakteristikos. Abiejų tipų čerpės gaminamos iš molio, smėlio ir kitų mineralų mišinio, tačiau klinkerio čerpėms taip pat naudojamos specialios molio rūšys ir milteliai iš išlydytų molio gaminių. Jie dega aukštesnėje temperatūroje, beveik dvigubai daugiau nei keramikiniai. Montuojant tokio tipo stogo dangą, siūlės nesimato, o stogo danga atrodo tvirta ir išsami. Čerpių modulis yra novatoriška stogo danga, turinti unikalią formą ir gražią išvaizdą. Budmat siūlo įvairias čerpių profilių galimybes, todėl net įžvalgūs klientai gali rasti tinkamą profilį. Ilgos lentos dengimo kaina bus labai didelė, o dengimas bus labai sudėtingas.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas