Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Patarimai, kurie padės išsirinkti praustuvą voniai ir plautuvę virtuvei

Turbūt iš pirmo žvilgsnio, pamačius tik pavadinimus, daug kam gali pasirodyti, jog praustuvai ir plautuvės yra vienas ir tas pats. Tačiau taip nėra. Varle.lt internetinėje parduotuvėje, panagrinėjus prekių pasiūla abejose kategorijose, pasidaro aišku, kad praustuvas yra skirtas vonios kambariui, o plautuvė – virtuvei. Labai skiriasi jų dizainai, inžineriniai sprendimai bei beveik visos kitos prekinės savybės. Tačiau juk naujus namus įsirenginėjantiems, senus renovuojantiems ar šiaip pakeisti susidėvėjusį daiktą namuose norintiems žmonėms aktualūs gali būti abu. Būtent dėl to paruošėme straipsnį, kuriame pažiūrėsime, kaip geriausiai išsirinkti praustuvą voniai bei plautuvę virtuvei!

Kas svarbiausia renkantis praustuvą?

Praustuvas – labai svarbus pirkinys vonios kambariui. Iš dizaino pusės, jis atlieka funkcija tarsi tas pirkinys, kuris išbaigia visą vonios kambario dizainą bei interjerą. Patariama praustuvą pirkti prieš beveik bet kurį kitą baldą, kadangi prie jo lengviausia derinti ir be to, juo naudositės daugiausiai. Yra daugybė skirtingų variantų, kurie turi savų privalumų bei trūkumų. Kaip išsirinkti?

Visų pirma – kas jums patinka? Dažniausiai, bent jau Lietuvoje renkamasi vis populiarėjantys dubens tipo, ant stalviršio dedami praustuvai bei įleidžiami modeliai. Tačiau jų yra ir kitokių. Apžvelkime populiariausių tipų privalumus, kad jums būtų lengviau išsirinkti.

  • Po stalviršiu montuojami arba įleidžiami praustuvai – pasižymi moderniu, vienalyčiu dizainu. Jie pernelyg nekrenta į akis, tačiau atrodo tikrai subtiliai ir solidžiai. Pagrindinė jų pasirinkimo priežastis yra ta, kad jie sutaupo vietą ir dėl itin lengvos priežiūros, valymo.
  • Su koja (pjedestalo tipo) – šie praustuvai užima gerokai daugiau vietos ir tinka ten, kur dominuoja kiek vintažinio tipo interjeras. Jeigu jums ne itin svarbios spintelės, stalčiai ir kitos daiktadėžės, šie itin unikalios išvaizdos praustuvai tiks kone idealiai.
  • Sieniniai praustuvai – jie montuojami ir kabo prie sienos tokiame aukštyje, kokiame jūs norite. Nors jie visada buvo ganėtinai populiarūs, tačiau jie nėra tokie praktiški, kaip kitos alternatyvos.
  • Ant stalviršio montuojami – daugumoje naujų interjerų matomi būtent tokie praustuvai. Jie labai išsiskiria ir tinka moderniuose arba kosmopoliteno stiliaus interjeruose. Nepamirškite, kad tuo atveju, jeigu renkatės tokį praustuvą, jis užims nemažai erdvės, o pats stalviršis turi būti žemiau nei įprastai. Negana to, priežiūra kiek sunkesnė, bet daug kam tiesiog pernelyg patinka estetika.

Kokie dar dalykai svarbūs, kuomet ieškote geriausio praustuvo? Turite atsakyti sau į keletą klausimų. Radus atsakymus bus lengviau priimti sprendimą.

Taigi, kokio dydžio yra jūsų vonios kambarys? Nustatykite tikslią vietą, kur atsidurs jūsų praustuvas ir kiek vietos jam galite skirti. Norite, kad jis vonioje atsidurtų kartu su spintele ar vienas pats?

Taip pat reikėtų atsižvelgti ir į norimą čiaupą. Negerai, jeigu prie mažučio ir gracingai atrodančio praustuvo atsidurs griozdiškas čiaupas. Stenkitės, kad dizaino prasme ir spalvinės gamos atžvilgiu viskas derėtų tiek iš montavimo, tiek iš estetinės pusės.

Na ir galiausiai – įvertinkite vietos daiktams reikalingumą. Jeigu jos per akis arba neplanuojate beveik nieko laikyti vonioje, gal tiks praustuvas ant kojos? Tačiau, jeigu kuo daugiau vietos daiktams – tuo geriau, tuomet reikėtų rinktis vonios spintelę su įleidžiamu arba pastatomu praustuvu.

Kas svarbiausia renkantis plautuvę virtuvėje?

Plautuvė, tai virtuvėje dažniausiai sutinkamas daiktas. Jis dažniausiai naudojamas indų plovimui ir bet kokiam maisto gaminimo darbui. Kodėl plautuvę virtuvei reikia rinktis remiantis visai kitokiais kriterijais nei praustuvą? Ogi todėl, kad virtuvėje – žymiai daugiau veiksmo ir nešvaros. Čia nuolat gaminamas maistas, su plovikliu plaunami indai, valomi nešvarumai ir vyksta darbas. Dėl to, plautuvė turi būti kuo labiau praktiška, su gal kiek mažesniu dėmesiu estetikai. Štai keli patarimai, padėsiantys išsirinkti geriausią variantą.

  1. Įvertinkite medžiagą, iš kurios plautuvė pagaminta. Porcelianas, nerūdijantis plienas, ketus – tik keletas variantų, iš kurių galima rinktis. Kuomet ruošitės pirkti, realiai įvertinkite, kaip dažnai plautuvę naudosite ir kiek laiko galite skirti valymui. Pavyzdžiui, metalinė plautuvė gal neatrodys taip ištaigingai, kaip porcelianinė, bet išsivalys, turbūt, daug lengviau ir kainuos daug mažiau.
  2. Montuojamas po stalviršiu ar ant jo? Įleidžiami arba po stalviršiu montuojami variantai yra daug populiaresni. Jis įleidžiamas į apačią bei taip nekrinta į akis, maksimaliai išnaudodamas turimą erdvę. Jeigu daug gaminatės patys ir mėgstate patys plautis indus – toks variantas kaip tik jums. Tai yra aukštesnės klasės pasirinkimas, kuris laikomas labiau prabangiu. Ant viršaus montuojamą opciją geriau rinktis tik tuomet, kai norite patys ją susimontuoti arba radote itin gražų variantą.
  3. Pasirinkite tinkamą dydį. Dažniau nei rečiau problema tampa per maža plautuvė. Nors yra biudžeto apribojimų, tačiau visuomet rinkitės didžiausią įmanomą/prieinamą plautuvę, kad vėliau nekiltų diskomforto plaunant indus ar viską sutalpinant.

Visa kita jau tiesiogiai priklauso nuo jūsų pačių subjektyvios nuomonės. Jeigu domina praustuvai geriausiomis kainomis internetu, užsukite čia – https://www.varle.lt/plautuves/ ir išsirinkite geriausią variantą jau šiandien.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas