Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Karantinas pratęstas iki liepos, bet kartu sušvelninti ribojimai

Vyriausybė gegužės 26 d. vykusiame posėdyje dar mėnesiui – iki birželio pabaigos – pratęsė ir nuo vasaros kiek sušvelnino karantiną. Nuspręsta leisti būriuotis didesnėms žmonių grupėms, pratęstas viešojo maitinimo įstaigų darbo laikas. Taip pat pritarta naujiems karantino atlaisvinimams visame kultūros sektoriuje – nuo bibliotekų ir skaityklų iki masinių renginių.

Didžiausia naujovė – lauke vyksiančiuose renginiuose nebus ribojamas dalyvių skaičius. Ši nuostata galioja tiek kalbant apie Galimybių pasą turinčius, tiek jo neturinčius žmones. Tiesa, dalyvaujant lauko renginiuose žmonėms, neturintiems Galimybių paso, nebus leidžiama prekyba maistu ir gėrimais. Dalyvaujant renginiuose Galimybių pasą turintiems žmonėms prekyba maistu ir gėrimais galės vykti.

Uždaruose renginiuose be Galimybių paso galės dalyvauti iki 250 žmonių, užpildant iki 50 proc. visų sėdimų vietų. Su Galimybių pasu uždarose erdvėse renginiuose galės dalyvauti iki 2 000 žmonių, užpildant iki 75 proc. visų sėdimų vietų.

Karantino atlaisvinimai laukia ir kitų kultūros sektoriaus atstovų: kultūros įstaigos, bibliotekos, valstybės archyvų skaityklos, pažintiniai ir mokomieji takai, parkai, muziejai, galerijos ir kitos ekspozicinės erdvės, zoologijos ir botanikos sodai lankomi, kultūros centrų mėgėjų meno kolektyvų repeticijos vykdomos bei ekskursijos organizuojamos uždarose erdvėse užtikrinant 10 kvadratinių metrų lankomą plotą vienam asmeniui. Atvirose erdvėse nei ploto vienam asmeniui, nei bendro asmenų skaičiaus ribojimų nebelieka.

Nuspręsta prailginti maitinimo įstaigų darbo laiką nuo 7 iki 24 val., kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų ir kai veikla vykdoma atvirose erdvėse. Taip pat leista veikti naktiniams klubams. Lankytojai maitinimo įstaigų viduje nuo 7 iki 24 val. galės būti aptarnaujami tik su Galimybių pasu.

Yra pakeitimų, susijusių su kaukių dėvėjimu – jų nereikia vaikų stovyklose, taip pat nustatyta, kad kaukių dėvėti nereikia atvirose erdvėse, jei aplink nėra žmonių, iki šiol yra nustatytas reikalavimas, kad būtų išlaikomas dviejų metrų atstumas.

Nuo birželio 1 dienos privačiose ir viešose uždarose vietose asmenys galės būti ne didesnėmis nei 10 asmenų, dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narių grupėmis, išskyrus atvejus, kai šiuo nutarimu leidžiama teikti paslaugas ar vykdyti veiklas didesnėms asmenų grupėms. Atvirose erdvėse susitikti norinčių žmonių skaičius neribojamas. Be to, būriavimosi taisyklės netaikomos asmenims, turintiems Galimybių pasą.

Laidotuvėse gali dalyvauti ne daugiau kaip 50 asmenų (neįskaičiuojant ritualines paslaugas teikiančių asmenų).

Nuo birželio 1 dienos parduotuvių, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla galės būti organizuojama užtikrinant 10 kv. metrų prekybos plotą vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujant ne daugiau kaip vieną asmenį ir užtikrinant kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas