Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Ukmergiškius atakavo internetiniai sukčiai

Savaitgalį Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate gauti du pranešimai apie galimus bandymus sukčiauti.

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, balandžio 8-ąją, šeštadienį, moteris pranešė, kad socialiniame tinkle „Facebook“ asmenys, pasivadinę Agnės Kuzmickaitės vardu, sukūrė identišką paskyrą. Iš jos, naudojant „Messenger“ programėlę, ukmergiškei buvo pranešta, kad ji tapo konkursų nugalėtoja, atsiųsta nuoroda, kurioje ji turi pateikti savo asmens duomenis. Minėtoji moteris nenukentėjo, tačiau baimindamasi, kad į sukčių pinkles gali patekti kiti asmenys, rado tikrą A. Kuzmickatės anketą, susisiekė su ja ir informavo apie vykdomą sukčiavimą.

Balandžio 9-ąją apie bandymą išvilioti asmens duomenis pranešė dar vienas ukmergiškis. Jis nurodė, kad dėl savo parduodamo daikto bendravo su tariamu pirkėju per „WhatsApp“ programėlę. Pirkėjas paprašė nurodyti banko prisijungimo duomenis. Tuomet pardavėjas ir suprato, jog kalbasi su telefoniniais sukčiais. Savo duomenų jis neatskleidė, o apie bandymą apgauti pranešė policijai.

„Niekam neatskleiskite savo asmens bei elektroninės bankininkystės duomenų, – įspėjo A. Krogertienė ir pateikė keletą apsipirkimo internete taisyklių. – Prieš įsigydami parduodamą prekę, pasidomėkite apie pirkėją. Atsiskaitykite tik saugiu būdu. Jei prašoma tiesiogiai pervesti pinigus, pagalvokite, ar tikrai tai norite padaryti. Galbūt susisiekite su sąskaitos savininku. Mokėkite tik tada, kai esate prisijungę prie saugaus interneto ryšio – venkite nemokamų arba viešųjų bevielių tinklų. Saugokitės reklamų, siūlančių ypač mažas kainas ar neva stebuklingus gaminius. Jei pasiūlymas skamba per daug gerai, greičiausiai tai sukčiai! Įtarę bet kokius bandymus sukčiauti, praneškite apie juos policijai tel. 112 netgi tuo atveju, jei netapote sukčių auka.“

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas