Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Laukiniai gyvūnai kelia pavojų vairuotojams

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Pastaruoju metu policija gauna vis daugiau pranešimų apie į kelią išbėgusius laukinius gyvūnus. Gana dažnai pravažiuojantys vairuotojai praneša apie stirnas, pastebėtas automagistralės Vilnius–Panevėžys pakelėse. Praėjusį savaitgalį dvi stirnos buvo partrenktos automagistralės atkarpoje nuo Ukmergės iki Panevėžio. Taip pat buvo gautas pranešimas apie vaikštančią stirną ties Palobio kaimu, kelio Vilnius–Ukmergė 68 kilometre. Skambinęs pranešėjas baiminosi, kad gyvūnas gali išbėgti į važiuojamąją dalį.

Susidūrimai su gyvūnais savaitgalį užfiksuoti ir kelyje Ukmergė–Molėtai, Želvos seniūnijoje, ties Davenių kaimu, kur buvo apgadintas „WV Passat“ automobilis. Taip pat Pabaisko seniūnijoje, Vaitkūnų kaime, staiga išbėgusią stirną partrenkė „Alfa Romeo“ automobilis.

Policijos pareigūnai ragina vairuotojus važiuojant miškingomis vietovėmis sulėtinti greitį ir būti itin atidiems.

Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai pataria jokiais būdais nebandyti vaikyti ir kitaip įtakoti gyvūnų judėjimo, kadangi jie gali pasibaidyti ir taip pridaryti daugiau žalos sau ir aplinkiniams. Gyvūnai patys randa kelią grįžti ten, iš kur atėjo. Eismo dalyviai privalo laikytis kelių eismo reikalavimų, pasirinkti saugų greitį, tai yra tokį greitį, kad išvydus kliūtį, spėtų sustabdyti transporto priemonę.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas