Aktualijos, Naujausi

Šeštadienio rytą šalčiausia buvo Ukmergėje

Vasario 6-osios rytą Ukmergėje užfiksuota žemiausia oro temperatūra – šaltis pasiekė net 28,4 °C. Tokios labai šaltos nakties ir ryto sulaukėme po ilgesnės pertraukos.  

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT), šalta šeštadienio naktį buvo ir Utenoje – termometro stulpelis buvo nukritęs iki 23,9 °C padalos. Didžiausi šalčiai telkėsi šiaurės rytiniuose rajonuose. Švelniausias šaltis buvo Telšiuose, Lazdijuose ir Klaipėdoje. Pasak sinoptikų, šie duomenys yra tik pirmalaikiai,  darbo dienomis juos dar peržiūrės bei įvertins tarnybos specialistai.

Šią žiemą žemiausia oro temperatūra buvo fiksuota Joniškyje – sausio 17 d. spigino 28,6 °C šaltis.

LHMT sinoptikų prognozėse – vis labiau įsitvirtinanti žiema, o žymesnio temperatūros šuolio ir orų atšilimo nenumatoma ir kitą savaitę –  šaltis aštrina nagus, temperatūros kreivė smuks žemyn.

Galima prisiminti, kad absoliutus visos Lietuvos minimalios oro temperatūros rekordas priklauso Utenai – 1956 m. vasario 1 d. temperatūra žemiau nulio nukrito iki 42,9 °C. Taip pat tų pačių metų vasario 8 d. Utenoje termometro stulpelis dar kartą kirto  žemiau 40 °C ribos ir pasiekė minus 40,9 °C.

Paskutinį kartą 30 °C šalčio ar žemesnė oro temperatūra Lietuvoje buvo 2011–2012 m. žiemą, kai Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje ir Varėnoje vasario 2, 4 ir 5 d. oro temperatūra nukrito žemiau minus 30 °C. Tuomet šalčiausia buvo Ukmergėje (31,3 °C šalčio) bei Radviliškyje (33,0 °C šalčio).

Žemiausios oro temperatūros rekordas pasaulyje – minus 89,2°C – stebėtas Vostok stotyje Antarktidoje 1983 metų liepos 21 d.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nieko naujio :
    Tam ir ziema

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas