Kriminalai, Naujausi

Taujėnų tvenkinyje nuskendo žvejys

Gruodžio 11 dieną Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir policija gavo pranešimą, kad Taujėnų miestelyje esančiame tvenkinyje galimai nuskendo vyriškis. Atvykę pareigūnai pamatė, kad maždaug 50–60 metrų nuo kranto įlūžęs ledas ir paskendęs žmogus. Ugniagesiai jo kūną nugabeno į krantą ir perdavė policijos pareigūnams.

Įvykio vietoje apžiūrėjus lavoną, išorinių smurto žymių nesimatė. 71 metų Ukmergės miesto gyventojas buvo atvykęs čia žvejoti.

Lietuvoje ugniagesiai tą penktadienį iš vandens ištraukė dar du skenduolius. Skuode esančiame tvenkinyje pastebėtas įšalęs žmogaus kūnas, kurį gelbėtojai atgabeno į krantą.

Policijos pareigūnai ugniagesių taip pat prašė Klaipėdos rajone, Vėžaičių miestelyje, iš užšalusio tvenkinio ištraukti žmogaus palaikus. Gelbėtojai už 4 m nuo kranto išpjovė eketę, surado nuskendusio žmogaus kūną ir jį ištraukė.

Sekmadienį pranešta, kad Telšių rajone, Gadūnavos seniūnijoje, Kalnėnų kaime, ant tvenkinio ledo 20 m nuo kranto su keturračiu važinėjosi du vyrai ir įlūžo. Vieną jų ištraukė gyventojai, kitą – ugniagesiai. Pastarojo išgelbėti nepavyko – medikai konstatavo jo mirtį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos įspėja, kad vos vandens telkiniams spėjus pasidengti pirmuoju plonu ledu, ant jo jau pastebėta besisukinėjančių žvejų, kurie taip elgdamiesi rizikuoja savo gyvybėmis. „Šiuo metu ledas dar netvirtas ir ant jo vaikščioti ir žvejoti draudžiama. Departamento duomenimis, šiemet ugniagesiams gelbėtojams 358 kartus teko atlikti gelbėjimo darbus vandenyje. Jų metu jie ištraukė 118 skenduolių ir išgelbėjo 18 gyventojų“, – informuoja PAGD.

Ugniagesiai primena, jog ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, o taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltinių. Ypač atsargiems reikia būti ir prie kranto, nes čia ledas silpnesnis ir jame gali būti įtrūkimų. Ledas labai pavojingas ir atodrėkių metu.

„G. ž.“ inform.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas