Kultūra, Naujausi

„Stebuklinga“ vieta – ir Ukmergė

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ siūlo šalies gyventojams aplankyti 55 „stebuklingas“ vietas. Ten galima atsigerti iš „stebuklingo“ šaltinio, kad kiti metai atneštų sveikatos, palikti akmenuką prie kelionių globėjo skulptūros ir pasvajoti apie ateities nuotykius arba norus pildančiam angelui sušnibždėti maldą.

Viena tokių vietų – ir Ukmergė. „Čia nutūpusios keliolika balandžių skulptūrėlių. Jos ne tik dainuoja, nuskaičius QR kodą, bet ir turi magiškų galių bei pildo norus. Pavyzdžiui, jei apkabinsi balandžių šeimynėlę, sulauksi darnos šeimoje, jei tris kartus apsisuksite po balandžiu herojumi, per trejus metus nukeliausite į savo svajonių šalį ir t. t.“, – taip pristatomas mūsų miestas.

Kiti šalies objektai, kuriuose rekomenduojama apsilankyti, taip pat yra įdomūs. Mitologiniame take Sirvėtos regioniniame parke Švenčionių rajone, kur yra keliautojų globėjo Kelukio skulptūra, gimė tradicija atnešti akmenuką, tikint, kad tai padės kelionės metu. Žmonės neša savo akmenukus globėjui ir svajoja apie būsimas keliones.

Kazlų Rūdoje esantis Plutiškių miestelis turi Angelą, kuriam vietiniai gyventojai ir miesto svečiai patiki savo didžiausius norus. Tereikia tik juos nusinešti širdyje, pasimelsti prie Angelo ir atiduoti jo valiai – vienaip ar kitaip, jie išsipildo. Angelas laiko rankose apglėbęs mažytį kūdikį ir taip tarsi saugo visų norus.

Kiekvienų metų pradžioje sau pasižadame, jog gyvenime kažką keisime, būtinai padarysime. Tik ima ir pritrūksta tam valios… Kad taip nenutiktų kitais metais – reikia atvykti į Alytų ir paglostyti voveraitės Liusės skulptūrėlę. Tai padarius valios ir drąsos pokyčiams turėsite visus metus.

Šilutėje norus pildo bebras. Suradus jo skulptūrą ir paglosčius uodegytę jus sups tikri draugai.

„G. ž.“ inform.

Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas