Kriminalai, Naujausi

Prašo kreiptis nukentėjusiuosius

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Spalio 28 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai sulaikė romų tautybės asmenis, kurie įtariami įvykdę vagystę  Ukmergėje – spalio 24-ąją iš senyvo amžiaus moters pavogę 10 000 eurų.

Vilniaus policijos areštinėje atsidūrė vagystėmis iš gyvenamųjų patalpų įtariami „turistai“ iš Ukrainos – penkios moterys, gimusios 1959 m., 1968 m., 1976 m., 1989 m. ir 1970 m., ir vienas vyras, gimęs 1984 m.

Spalio 24-ąją, apie 12 valandą, Ukmergėje, į moters (g. 1942 m.) namo kiemą užėjo trys moterys, kurios pasiprašė vandens vaikui. Kai ukmergiškė įpylė vandens ir pabendravo su moterimis, grįžusi pasigedo 10 tūkst. eurų. Policijai karštais pėdsakais tuo metu šių asmenų sulaikyti nepavyko.

Spalio 26 dieną, apie 14 valandą, Vilniaus rajone, Keturiasdešimt Totorių kaime, į vyro sodybos kiemą įsuko automobilis „Opel“ lenkiškais numeriais. Iš jo išlipo šešios moterys ir vienas vyras, kurie norėjo patekti į namus, imitavę epilepsijos priepuolį. Tačiau jiems tai nepavyko padaryti. Sostinės kriminalistai, kruopščiai atlikę kompleksinius veiksmus (liudytojo apklausos, įvykio vietos apžiūra ir t. t.), suprato, kad šie nusikaltimai susiję. Surinkus pakankamai informacijos, pareigūnai nustatė įtariamųjų buvimo vietą. Pasirodo, svečiai iš Ukrainos sostinėje, senamiestyje, nuomojosi butą už 100 eurų parai. Kratos metu buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai bei augalinės kilmės galimai narkotinė medžiaga „žolė“. Kriminalistai spėjo laiku, nes pastarieji buvo pasiruošę išvykti iš šalies.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d.). Bus kreipiamasi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Policijos pareigūnai įtaria, kad šie asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų Lietuvos teritorijoje, todėl nukentėjusiųjų prašo kreiptis į Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-jo skyriaus tyrėjus tel. 8 700 65 372 arba paskambinti skubiosios pagalbos telefonu 112.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • To aha :
    Pasitaiko ko čia rasai nesamones
  • Aha :
    O tu matai - ir tarp romu vagiu pasitaiko.🤭 Kas galejo pagalbot🤭

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas