Vienas žvėris, iš sodybos bėgdamas į mišką, perplaukė tvenkinį.

Aktualijos, Naujausi

Vilkai tampa vis įžūlesni – užpuolė net žmogų

Genovaitė KAZIELIENĖ

Jau ne kartą ir Lietuvoje, ir mūsų rajone nuskambėjo nerimastingos istorijos apie tai, kaip įžūlėja plėšrūnai vilkai. Jie karaliauja ne tik miškuose, bet bando šeimininkauti ir gyventojų sodybose. Pastarasis atvejis – mūsų rajone, Želvos seniūnijoje, Daubariškių kaime buvęs įvykis, kai pilkis ne tik bandė pagrobti iš kiemo ėriuką, bet užpuolė ir keturkojį gelbstintį šeimininką ūkininką Algį Grigą.

 

Išgelbėjo augintinį

Kalbintas ūkininkas „Gimtajai žemei“ pasakojo, kad jis gyvena Ukmergėje, tačiau ūkininkauja 7 hektarų iš prosenelių paveldėtoje žemėje, jo sodyba yra netoli dviejų miškų. Vyriškis laiko dvidešimt avių, kurios ganosi šalia sodybos esančiuose plotuose. Sekmadienį ruošdamasis arti laukus jis išgirdo, kaip avys pradėjo blaškytis. Pamanė, kad atėjo kaimynas. Tačiau žvilgtelėjęs išvydo, jog vilkas, pagriebęs trijų mėnesių ėriuką, jį tempia į kalniuką, už kurio – miškelis.

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio laikraštyje.

AUTORĖS nuotraukos

A. Grigas džiaugiasi, kad pavyko išgelbėti ėriuką.

Nors praėjo beveik savaitė, vilko dantų žymės dar matosi.

Ūkininko lauke – daugybė plėšrūno pėdų.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Siga :
    Vilkai yra protingi. Kažkam reikėjo straipsnio. Jie nebeturi ką ėsti, Nėra miške harmonijos. Medžiotojai pridarė...
  • Tvarka bus :
    Gal jau gana, nuvalkiota tema užpuolė matai žmogų jei būtų užpuolė tai nebūtų ką rodyti dabar demonstruoja per visą Respublika kepstelejima šuo ta pati būtų padaręs kai iš jo maistą atiminėji.
  • 'lu :
    Kokį tikslą gauna autorius rašydamas apie tai, kaip vilkai yra "pavojingi"? Jokios, apart paspaudimų ant puslapio ir (jeigu yra remiami 3-ios partijos) pinigų. Jeigu toks dalykas atsitiko, vadinasi nebuvo reikalingos apsaugos avimis (aviganis šuo, elektrinis piemuo ar kitos priemonės apie kurias šiuo momentu gal pamirštu). Aš iš viso abejoju, kad ten buvo vilkas, nes jie įprastai yra be galo baikštūs žvėrys, kurie vengia žmonių, nebent serga pasiutlige arba yra *be galo* alkani. Plius sprendžiant iš pėdų antspaudų, jie per maži vilkui. Tai galėjo būti vilkšunis (kas galėtų paaiškinti, kodėl jis nebuvo baikštus), bet kad tikras Vilkas? Abejotina. Vilkai, Rykliai ir kiti plėšrūnai mitybos grandinės viršuje yra nukentėję savo populiacijos skaičiumi dėl tokių žinių ir apskritai antagonizacijos, kuri jau trūksta šimtmečius. "Įžulumas" ir "užpuolimai" neturėtų būti vartojami, kai kalbama apie gyvūnus, nes jie neturi moralinio supratimo ir dažniausiai "puola" kai ginasi. Esu labai nusivylus šita žinia ir autoriaus frazavimu.
  • Erika :
    Manau siekiama įbauginti žmones. Šiaip tai už avių apsaugą ir už vilkų egzitavimą. Labai įdomu ką aplinkos ministerija siūlo ūkininkams apart nušauti. Ar siūlomos elektriniai piemenys, aviganiai. Mačiau laidas kaip dresuoti šunys saugo avių bandas gražu net žiūrėti. Žmonių bauginimu tik pakenksite. O alternatyvų tikrai yra
  • Janė :
    Turbūt siekiama įbauginti arba nuteikti prieš vilkus. Taip apsaugoti avis reikia ir as tik už tai. Bet man įdomu ką aplinkos ministerija siūlo gyventojams apart nudauti. Šiaip tai mefžiotojams yra iš mokesčių mokėtojų lėšų skirta 300 tūkst. Eur. Gyvūnų apskaitai , bet kas svarbiausia ir medžiotojų tradicijų puoselėjimui. Tai gal reikėtų nurėšti ir pasiūlyti ūkininkams, kad galėtų apsitverti elektrines tvoras, įgyti aviganių ir t.t. šiaip įdomu kokias alternatyvas siūlo aplinkosauga.
  • Valis :
    Nebereikia misku, šernų,stirnų, vilkų .
  • Ramunas :
    Kodėl rašot vilkas, jeigu čia buvo šuo?! Pats ūkininkas pripažino! Medžiotojų propaganda
  • Agne :
    Aš labai bijau vilkų gyvenau kaime vaikystėje prisimenu vilkai užpuolė žmogų
  • Agne :
    Aš labai bijau vilkų kaime gyvenau vaikystėje prisimenu kaip vilkai užpuolė zmogu
  • Kur Baltijos vilkas??? :
    Baltijos vilkas turėtų išmokėt moralinę kompensaciją žmogui or baudą valstybei, kaip, kad išmokėtų šuns šeimininkas, jei tai būtų šuo. Juk jų augintinis pasikėsino į žmogų!!!
  • Nujo :
    Nu čia Grigas sugalvojo vilkams ragus įstatyti.
  • AhA :
    Yra melas ir yra Grigas, kuo tikėti?
  • Skaitytoja. :
    Žalios maltos mėsos ir antifrizo lai pasivaišina. Saugoti katinus ir šunis, kad jie neparagautų.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas