Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Dezinfekuos daugiabučių laiptines

Nijolė STUNDŽIENĖ

Laikraščio skaitytoja teiravosi dėl daugiabučių laiptinių dezinfekcijos. Pasak moters, ji girdėjo, kad dėl besikeičiančios epidemiologinės situacijos, kurią kelia koronaviruso paplitimo grėsmė, Aplinkos ministerija paragino daugiabučių namų administratorius ir pačius gyventojus imtis priemonių ir dezinfekuoti laiptines. „Gyvenu UAB „Ukmergės butų ūkis“ administruojamame daugiabutyje, todėl noriu sužinoti, ar bus imamasi kokių nors infekcijos plitimą stabdančių apsaugos priemonių. Kas ir kada tai vykdys, kokias medžiagas naudos?“ – klausė ukmergiškė.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Raimondas Baltaduonis, ekstremalios situacijos dėl koronaviruso infekcijos metu šalies įmonėms skubos tvarka išduodamos licencijos teikti dezinfekcijos paslaugas: „Esame gavę rajono savivaldybės pritarimą ir pateikę prašymą Akreditavimo tarnybai prie Sveikatos apsaugos ministerijos dėl leidimo išdavimo. Tikimės, kad jau kitą savaitę pradėsime šią veiklą.“

Pasak direktoriaus. jau yra paskirtas darbuotojas, kuris teiks dezinfekcijos paslaugas. Taip pat įsigyta dalis reikalingos įrangos, drabužiai, kitos priemonės. Medžiagos bus perkamos iš UAB „Vilniaus degtinė“. Kol kas neaišku, koks bus šių paslaugų poreikis, todėl kaina nėra nustatyta. „Tai priklausys nuo ploto, sunaudojamų medžiagų kiekio bei kitų veiksnių“, – aiškino direktorius. Pasak jo, jau atlikti ir pirmieji bandymai – dezinfekuotos Dariaus ir Girėno gatvėje esančio socialinio būsto patalpos. „Valėme ir purškėme laiptines, turėklus, durų rankenas, grindis. Norėjome sužinoti, kiek šis darbas užima laiko, kiek reikia medžiagų“, – aiškino R. Baltaduonis ir pridūrė, jog dezinfekciją vykdys ne tik administruojamuose daugiabučiuose, šią paslaugą galės užsisakyti ir bendrijos bei įmonės.

„Patalpų, dažniausiai liečiamų paviršių dezinfekavimas būtinas siekiant apsisaugoti nuo infekcijų ir tam turi būti skiriama ne ką mažiau dėmesio nei rankų higienai“, – tvirtino UAB „Ukmergės butų ūkis“ vadovas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • tik pasiūlymas :
    sveikintina, bet ar negalętų butų ūkis prieš pradedant dezinfekuoti laiptines pranešti, tai yra lygiai taip pat pakabinti lapelį-informaciją kaip ir kabina, kad laiptinė tada ir tada išdezinfekuota, kad žmonės neitų iš namų, juk nežinodami gali išeidinėti ir atidaryti duris bei būti netyčia apipurkšti, o jei patektų į akis, be to , tuomet tikrai nekils klausimų ar dezinfekavo, ar ne, kaip buvo pasidalinta, kad dezinfekavo tik vieną laiptinę ir pan.
  • Pastebėjimas :
    Laiptinių dezinfekavimas tai tik bendroji dalis, o turėklus, durų rankenas, plauti grindis ir vėdinti laiptines reikia kelis kartus per dieną ir tą turi daryti patys gyventojai bet reikia turėti fezinfekcinio skysčio ir juo aprūpinti turi pasirūpinti seniūnijos, kad namo administratorius galėtų aiškiai žinoti kur kreiptis o nelakstyti po parduotuves ir vaistines.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas