Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Skundėsi dėl duobėto žvyrkelio

Loreta EŽERSKYTĖ

 

 „Nuomonių telefonu“ kreipėsi Pivonijos seniūnijos Obelių kaimo gyventoja. Ji skundėsi dėl žvyrkelio, vedančio į Laičius. Pasak moters, šio kelio netvarkė du mėnesius.

„Ne aš viena dėl to skundžiuosi. Dėl prasto kelio pyksta ir Laičių mokyklos geltonojo autobusėlio vairuotojas, kuris ryte atvažiuoja paimti dukters, o vakare ją parveža iš mokyklos, pikti ir kiti žmonės. Mašinas laužome, o po to patys turime servisuose remontuoti. Niekas neprašo kelią tvarkyti kas savaitę, bet kartą į mėnesį privalo nugreideriuoti“, – teigė skundo autorė.

Ji taip pat tvirtino, jog dėl šios problemos skambino seniūnei, tačiau ji atsakiusi, jog keliams tvarkyti nėra lėšų.

Senamiesčio progimnazijos, kuriai priklauso Laičių pradinio ugdymo skyrius, direktorius Arūnas Kerza pripažino, jog šią žiemą dėl duobėtų žvyrkelių skundžiasi dauguma vairuotojų: „Ne išimtis ir mūsų mokyklos vairuotojas, kuris iš Obelių į Laičius mokinius veža nauju, pritaikytu asfaltuotiems keliams autobusėliu. Tačiau ši žiema yra išskirtinė. Nėra šalčio, palyja, tad ant šlapių kelių labai greitai išmušamos duobės.“

A. Kerza patikino, kad visi keliai, kuriais kursuoja geltonieji autobusai, yra išvažiuojami. Nepasitaikė nė vieno atvejo, kad mokiniai negalėtų pasiekti mokyklos. Taip pat jis sakė, jog nuolat bendrauja su seniūnais, juos informuoja, jei kuriam nors žvyrkeliui nedelsiant reikalingas remontas.

Pivonijos seniūnijos seniūnė Violeta Kvirienė apgailestavo, kad Obelių gyventoja, užuot savo skundus išsakiusi seniūnijai, kreipėsi į redakciją: „Kiekvienu atveju kalbamės su žmonėmis, kartu aiškinamės situaciją ir problemas išsprendžiame. Dėl nepalankių šios žiemos gamtinių sąlygų visi žvyrkeliai yra pažliugę, duobėti. Tačiau šiuo metu greideriuoti jų negalime – rezultatas būtų dar blogesnis, be to, sugadintume kelią ir po to jo remontui reikėtų išleisti žymiai daugiau lėšų. Puikiai suprantame žmonių nepasitenkinimą dėl blogų kelių, tačiau tai yra laikinas dalykas, todėl prašome šiek tiek pakantumo.“

V. Kvirienė patikino, jog prižiūrėdami seniūnijos žvyrkelius, kurių iš viso yra 120 kilometrų, pirmenybę teikia tiems, kuriais į mokyklas vežami vaikai.

Kalbėdama apie 3,5 km ilgio kelio Obeliai-Laičiai ateities perspektyvas seniūnė gyventojus galėjo paguosti tik tuo, kad yra numatyta išasfaltuoti 1,2 km žvyrkelio atkarpėlę nuo Laičių iki Obelių posūkio. Čia jau pradėti darbai.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas