Miškų gatvės 34 name liftas gyventojams tarnauja daugiau kaip 30 metų.

Aktualijos, Naujausi

Kapitalinis remontas reikalingas vienam liftui

Loreta EŽERSKYTĖ

Vilniuje prižiūrėtojai uždraudė naudoti dešimtis senuose daugiabučiuose žmones vežiojančių liftų. Jų teigimu, daugelis šių įrenginių yra kritinės būklės – surūdijusiais dugnais, susidėvėjusiais mazgais. Tokie liftai tiesiogiai pavojingi žmogaus gyvybei ir sveikatai, todėl jiems toliau veikti jokių galimybių nebus.

Ukmergėje tokių mirtininkais vadinamų liftų nėra. Tačiau vienam įrenginiui kapitalinis remontas reikalingas.

UAB „Ukmergės butų ūkis“ Pastatų administravimo skyriaus vadovas Andrius Kalesnikas „Gimtajai žemei“ sakė, kad įmonė mieste administravimo ir priežiūros paslaugas teikia keturiems daugiabučiams, kuriuose yra įrengti liftai. Visi liftai per parą veikia 24 valandas.

„Iš keturių liftų du senieji, kurie buvo įrengti Miškų gatvės 32 ir 58 namuose, naujais pakeisti praėjusiais metais, kai daugiaaukščiuose vyko renovacija. Savivaldybei priklausančiame socialiniame būste, esančiame Vytauto g. 103, liftas suremontuotas prieš trejus metus, kai buvo renovuotas šis keturių aukštų pastatas“, – kalbėjo A. Kalesnikas.

Pastatų administravimo skyriaus vadovas sakė, kad remontas reikalingas liftui, kuris sumontuotas devynių aukštų gyvenamajame name, esančiame Miškų g. 34.

„Šio namo gyventojams buvo siūlyta dalyvauti Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programoje, bet žmonės nesutiko. Renovacijos metu kartu su kitais darbais buvo galimybė taip pat suremontuoti liftą,“ – pastebėjo pašnekovas.

Jei gyventojai lifto neremontuos, gali atsitikti taip, kad jis bus pripažintas nebetinkamu naudoti ir jį teks sustabdyti.

Pasak A. Kalesniko, Ukmergėje įrengtus liftus prižiūri UAB „Kauno liftai“. Kartą per metus įmonė atlieka jų profilaktinę priežiūrą. Taip pat prireikus šalina gedimus. Tiesa, kaip teigė Butų ūkio įmonės atstovas, Ukmergėje kol kas liftų gedimų nepasitaikė.

Daugumai liftų gamintojų duotas eksploatacinis laikotarpis – 25 metai. Lifto kapitalinis remontas kainuoja apie 30 tūkstančių eurų, seną pakeisti nauju – apie 50 tūkstančių eurų.

AUTORĖS nuotrauka

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas