2019 m. veiklos rezultatų aptarime dalyvavo ir svečių.

Aktualijos, Naujausi

Policijos darbą įtakoja reiškinys „3P“

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Vasario 28 dieną apžvelgti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato praėjusių metų veiklos rezultatai.

2019-ųjų veiklą pristatė rajono Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas. Jis pasidžiaugė, kad lyginant su 2017-2018 metais, pastebimas nusikalstamų veikų mažėjimas, tuo tarpu jų ištyrimas didėja. Pernai iš viso buvo užregistruota 8 016 pranešimų, tai yra beveik 300 mažiau nei 2018-aisiais. Per parą pareigūnams tenka reaguoti į įvykius vidutiniškai 22 kartus. Policijos vadovas atkreipė dėmesį, kad ypatingai išsiskiria savaitgaliai, kuriuos juokaudamas vadino „3P“ – penktadienis, pašalpa ir pilnatis. Kai sutampa šie trys veiksniai, per parą iškvietimų skaičius ūgteli daugiau nei dešimčia.

Praėjusiais metais pareigūnai užfiksavo 7 244 administracinės teisės pažeidimus. Lyginant su 2018-aisiais, padaugėjo beveik 1 300. Administracinius nusižengimus padarė ne vien Ukmergės rajono gyventojai. Daugiau nei pusę jų „uždirbo“ greičio mėgėjai tiek rajoniniuose, tiek respublikiniuose keliuose. Už greičio viršijimą 2019 m. buvo nubausti 4 362 vairuotojai.

Praėjusiais metais registruoti 25 eismo įvykiai (2018-iais – 24). Deja, žuvusių eismo dalyvių skaičius išaugo. Tai įtakojo vienas eismo įvykis, kurio metu žuvo 3 automobiliu važiavę užsieniečiai. Sužeistų asmenų buvo 33 (2018 m. – 24).

Susidūrimų su laukiniais gyvūnais per metus sumažėjo dešimčia – pernai užfiksuoti 83. Susidūrimų su stambiais gyvūnais, briedžiais, sumažėjo perpus: 2019 m. – 16, 2018 m. – 31.

2019 m. policijos pareigūnai nustatė 74 vairuotojus (71 vyrą ir 3 moteris), kurie transporto priemones vairavo būdami neblaivūs (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės). Jie buvo nubausti administracinėmis baudomis. 84 asmenys (70 vyrų ir 14 moterų) vairavo transporto priemones, kai jiems buvo nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, už tai jiems teko baudžiamoji atsakomybė. Girčiausias vairuotojas į alkoholio matuoklį pripūtė 3,75 promilės. Daugiausia neblaivių asmenų nustatoma savaitgaliais.

Ukmergės mieste ir rajone praėjusiais metais įvykdytos 499 nusikalstamos veikos, iš jų 387 buvo ištirtos. Palyginus su 2018 metais, nusikalstamų veikų sumažėjo 174. Dominuojančios nusikalstamos veikos yra įvairūs sveikatos sutrikdymai, vagystės, vairavimas esant neblaiviam.

Dėl smurto artimoje aplinkoje buvo pradėta 117 ikiteisminių tyrimų. Išanalizavus duomenis pastebėta, kad 93 proc. smurtautojų yra vyrai. Dažniausiai smurtauja sugyventiniai (57 ikiteisminiai tyrimai) ir sutuoktiniai (22 ikiteisminiai tyrimai). Daugiau nei pusė smurtautojų būna neblaivūs, taip pat konflikto metu apsvaigusios nuo alkoholio būna ir beveik trečdalis aukų.

Išsamią praėjusių metų prevencinės veiklos ataskaitą pateikė bendruomenės pareigūnai, kurie skatino policijos rėmėjų ir jaunųjų policijos rėmėjų veiklą, vykdė įvairias prevencines priemones, dalyvavo susitikimuose su gyventojais ir juos individualiai konsultavo. Buvo įgyvendinti visi prevenciniame projekte „Prevencija’2019“ numatyti renginiai, kurių pagrindiniai tikslai – ugdyti jaunimo teisinį išprusimą bei saugų elgesį gatvėje, saugios aplinkos kūrimas seniūnijose. Bendruomenės pareigūnai kuravo saugių kaimynysčių grupių veiklą, skatino gyventojus įsitraukti į saugios aplinkos kūrimą.

Praėjusių metų veiklos rezultatų aptarime dalyvavo ir svečių. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas padėkojo pareigūnams už darbą ir linkėjo sėkmingai dirbti. Meras Rolandas Janickas pasidžiaugė, kad policija yra įsiliejusi į rajono bendruomenės gyvenimą, vystomas tarpinstitucinis bendradarbiavimas, kuris padeda greičiau pasiekti tikslus.

AUTORĖS nuotraukos

S. Gagas (kairėje) padėkojo pareigūnams už darbą. Šalia – S. Kazlauskas.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas