Šioje Vytauto gatvėje esančioje aikštelėje nebus galima laikyti automobilių ilgiau kaip dvi valandas.

Aktualijos, Naujausi

Senamiestyje – daugiau automobilių stovėjimo laiko ribojimų

Genovaitė KAZIELIENĖ

Savivaldybėje ketvirtadienį posėdžiavo rajono Saugaus eismo komisija.

Komisija gavo du prašymus, kuriuose pageidauta riboti automobilių stovėjimo laiką. UAB „Elastikas“ direktorius prašė iki dviejų valandų sutrumpinti automobilių stovėjimo laiką aikštelėje tarp Kauno g. 18 ir 18A esančių pastatų, UAB „Hipoestės gėlės“ – iki pusės valandos riboti automobilių stovėjimo laiką aikštelėje prie parduotuvės Vytauto g. 16.

Įmonių atstovai teigė, kad šalia gyvenantys, dirbantys ukmergiškiai visai dienai palieka automobilius ir tai trukdo verslui, kadangi atvažiavę pirkėjai neturi kur sustoti.

Vyko diskusijos, kurių metu pritarta abiem prašymams. Vytauto gatvėje bus ribojamas eismas ne tik prie minėto namo, šis reikalavimas bus taikomas visoms šioje automobilių stovėjimo aikštelėje esančioms mašinoms. Taip pat priimtas sprendimas, kad visame senamiestyje automobilių stovėjimo laikas bus ribojamas vienodai – iki dviejų valandų. Draudimas galios darbo dienomis nuo 8 iki 17 valandos.

Dar anksčiau Saugaus eismo komisijoje buvo siūloma apmokestinti automobilių stovėjimą.

Šiame posėdyje ta tema vėl buvo diskutuojama.

Kaip informavo savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus, svarstomi du būdai – ar pasirinkti privatų investuotoją, kuris pastatytų mokėjimo automatus ir rūpintųsi jų priežiūra bei rinkliava, ar savivaldybei tai padaryti savo lėšomis. Anot A. Dutkaus, šiauliečiai pasirinko privačią bendrovę, tačiau ši vėliau pradėjo kelti sąlygas – pareikalavo didinti kainas. Panevėžiečiai patys įrengė parkomatus ir juos eksploatuoja.

Tad ukmergiškiai turės apsispręsti, kokį priimti sprendimą.

AUTORĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas