Ukmergiškiai iš varžybų grįžo su medaliais.

Sportas

Tapo varžybų prizininkais

Tauragėje vyko Lietuvos kariuomenės dienai paminėti skirtas bėgimas. Jis taip pat buvo ir baigiamasis etapas Lietuvos bėgimo asociacijos taurei laimėti. Jame dalyvavę trys ukmergiškiai savo amžiaus grupėse tapo prizininkais.

Tradicinis, jau keturioliktus metus organizuojamas, bėgimas šiemet subūrė beveik tūkstantį bėgikų iš įvairių Lietuvos kampelių, atvyko svečių iš Latvijos, Kaliningrado srities, taip pat dalyvavo Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai bei Šilutės šaulių 3-iosios rinktinės 308-osios kuopos jaunieji šauliai. Tarp bėgikų buvo ir Ukmergei atstovavo sportininkai Robertas Vaičiūnas, Medardas Džiovenis ir Juozas Songaila.

Varžybų, kurios vyko Taurų nuotykių parke, dalyviai galėjo rinktis keturias numatytas distancijas: 600 m vaikų ir tėvelių bėgimą, 1 800 metrų bei 6 ir 12 kilometrų.

Ukmergiškiai sėkmingai įveikė ilgiausią distanciją ir tapo bėgimo prizininkais savo amžiaus grupėse. R. Vaičiūnas užėmė trečią vietą, J. Songaila atbėgo antras, o M. Džiovenis buvo pirmas.

Kaip pasakojo vyriausiuoju varžybų dalyviu tapęs J. Songaila, bėgimas vyko labai gražiame parke, bėgti teko miško takais du ratus po 6 kilometrus. Po varžybų visi vaišinosi kareiviška koše, arbata, šildėsi prie laužų.

Pasak J. Songailos, jis dabar ruošiasi gruodžio 1-ąją Vilniuje vyksiančiam antrajam Saulėtekio maratonui. Tai pirmas ir kol kas vienintelis maratonas Lietuvos sporto padangėje, vykstantis žiemos metu.

Ukmergės bėgikai taip pat žada dalyvauti tradiciniame Kalėdiniame bėgime, kuris šiemet vyks gruodžio 15-ąją Vilniuje. Vieno seniausių, 44-ąjį kartą organizuojamo, bėgimo dalyviai, pasipuošę kalėdiniais kostiumais, bėgs 12, 6 arba 3 km distancijas, o mažieji bėgikai galės varžytis „Nykštukų bėgime“ ir įveikti 300 metrų atstumą. Bėgikai startuos ir finišuos Vinco Kudirkos aikštėje.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas